içinde

Zeytinyağlı Enginar Nasıl Yapılır?

Zeytinyağlı Enginar

Zeytinyağlı Enginar; bir çok derde deva olan bu harika lezzetin tarifini sizlerle buluşturmak istiyorum. Sebzelerin yeri benim için ayrıdır, zaten doğadan gelen her bitkinin, meyve ve sebzenin bir ilaç olduğuna inanırım, oldum olası.

Bazen tadı kötü diye yemekten kaçındığımız sebzeler vardır, o sebzelerin faydalarını okuduğumda ve bağışıklık sisteminin önemini anladığımda; tadını beğenmesem de bazı sebzeleri pişirip yemek yapmaya başladım. Doğru beslenmek gerçekten çok önemli. Özellikle günümüzde genetiği ile oynanmış bir sürü sebze/meyve olduğunu düşünürsek, bunun değerini daha iyi anlıyoruz.

Bu yazımda da herkesin çok tüketmediği, deli gibi alıp evinde pişirmediği bir sebzeden bahsedeceğim. Hem zeytinyağı gibi mucizevi bir yağ hem de enginar gibi vitamin deposu bir sebzenin birleşimi. Üstelik bu tarifi yapmak oldukça basit. Enginar kalp sağlığına iyi gelir, zayıflama üzerinde etkisi vardır, güçlü bir idrar söktürücüdür, K vitamini açısından zengindir, kemik sağlığına faydası vardır.

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

6-7 tane Enginer

2 tane limon

1 tane havuç

1 tane patates

1 tane kuru soğan

1 kase bezelye

Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı

1 bardak su

Bir miktar tuz

Üzeri İçin

Bir miktar dere otu

Yapılışı

Enginarları güzelce soyup temizleyin, 2 adet limonun suyunu sıkıp, geniş bir kaba koyduktan sonra enginarları içerisine atın. Havuç ve patatesi soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Bezelye ile beraber hepsini haşlayın. Limonlu suda beklettiğiniz enginarları çıkartıp, içlerinin oyuk kısımları yukarı gelecek şekilde dizin. Enginarların orta kısmına haşladığınız sebzeleri yerleştirin. 1 adet limonun suyunu, 1 bardak içme suyunu, zeytinyağı ve tuz ile bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı sebzeli enginar çanaklarının üzerinde gezdirin ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte bir süre kaynamaya bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte 45 dakika pişirin. Enginarların piştiğinden emin olduktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakın ve servis tabağına aldıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu ekleyin. Enginarlar yemeğe hazır.

Afiyet Olsun…

 

 

                                           Salata Tarifleri İçin Buraya Tıklayın

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. Her ne kadar sevmesemde, haftada 1 yemeye calısıyorum faydalı diye. Yapılışı basitmiş, kendı engınarımı kendım yapıcam bundan sonra 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Sosyal medyada sigara yasağı

Sosyal Medyada Sigara Yasağı Resmen Başladı

Çipli Kimlik

Kimliklere Doğrulama Sistemi Getirildi!