içinde

BayıldımBayıldım

Yoğurtlu Yaz Tatlısı: Serinlemek İçin Birebir

yoğurtlu yaz tatlısı: serinlemek için birebir

Yoğurtlu yaz tatlısı adlı tatlıyı duydunuz mu bilmiyorum ama arkadaşımız Melike KÖS şu sıcak günlerde bizler için tarifini hazırladı. Hem serinletici, hem sağlıklı ve hem de hafif bir tatlı ki ben hafif tatlılara bayılırım. Fazla uzatmadan sahneyi arkadaşımıza bırakıyor ve ellerine sağlık diyorum…

Yoğurtlu Yaz Tatlısı

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlerle bu yazın benim için vazgeçilmezi olan oldukça hafif ve sağlıklı iki serinletici tatlının tarifini paylaşmak istiyorum.. Bu tarifler hem pratik, hem sağlıklı, hem de ferahlatıcı olması nedeniyle favori tariflerimin arasında yer alıyorlar.. Aynı zamanda özellikle çocuğu olanlar için dondurmaya harika bir alternatif oluyor 🙂

Yoğurtlu Yaz Tatlısı İçin Malzeme Listesi

Malzemeler;
– 5 yemek kaşığı yoğurt
– 2 yemek kaşığı bal
– 6 yarım ceviz (isteğe bağlı sayıyı arttırıp aynı zamanda fındıkta ekleyebilirsiniz)
– 3 adet kayısı yada herhangi bir meyve

Hazırlanışı

Yoğurdu bir kaseye alıp iyice çırpıyoruz (tariften fazla malzeme kullanacak olursanız blender kullanabilirsiniz). Kayısıları küçük küçük doğruyoruz, cevizleri elimizle küçük parçalara bölüyoruz.. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırdıktan sonra soğuğa dayanıklı bir kaba döküyoruz (ufak dondurma kalıplarını da tercih edebilirsiniz). Derin dondurucu da 4-5 saat bekletiyoruz (ben 1-2 saat sonra çıkarıp, iyice donduktan sonra dilimlenmesi zor olur diye önceden dilimliyorum). İstediğiniz ebatta parçalara bölerek servis yapabilirsiniz. Ara öğün olarak tercih edecekseniz 6 parçaya böldüğünüz de 1 dilim ortalama 80 – 85 kalori oluyor.

Muzlu Bisküvili Yoğurt

Malzemeler;

– 5 yemek kaşığı yoğurt
– 1 adet olgunlaşmış muz
– 5 adet bebe bisküvisi (petibör bisküvi de kullanabilirsiniz)
– 6 yarım ceviz (isteğe bağlı sayıyı arttırıp aynı zamanda fındıkta ekleyebilirsiniz)

Hazırlanışı;

Yoğurdu bir kaseye alıp iyice çırpıyoruz (tariften fazla malzeme kullanacak olursanız blender kullanabilirsiniz). Muzu bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz (muzu da aynı şekilde tariften fazla kullanacak olursanız blender yardımı ile püre haline getirebilirsiniz). Bisküvileri ve cevizleri elimizle küçük küçük parçalara bölüyoruz. Tüm malzemeleri bir kapta iyice karıştırdıktan sonra soğuğa dayanıklı bir kaba döküyoruz (ufak dondurma kalıplarını da tercih edebilirsiniz). Derin dondurucu da 4-5 saat bekletiyoruz (ben 1-2 saat sonra çıkarıp, iyice donduktan sonra dilimlenmesi zor olur diye önceden dilimliyorum). İstediğiniz ebatta parçalara bölerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

 

Alkolsüz İçecekler: Avrupa Mutfağı

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir ping

  1. Pingback:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

evde dondurma

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

Büyük İskender: Helen İmparatorluğu Öyküsü

Büyük İskender: Helen İmparatorluğu Öyküsü