Umumi Tuvaletlerde Hayatta Kalma Kuralları ve Öneriler

Umumi tuvaletler… Oturmalı mıyız? Oturmamalı mıyız? İşte bütün mesele bu! Bu haberimizde umumi tuvaletlerde hayatta kalma kuralları ve önerileri bir araya getirdik. Hazırsanız başlayalım!
Umumi Tuvaletlerde Hayatta Kalma Kuralları ve Öneriler
Uzun mesafeli yolculuklardan, kısa mesafeli yolculuklara yahut bir pazar gezmesinde etrafta tuvaletini kullanabileceğiniz bir restorant, cafe ya da benzeri bir yer yoksa istemesek de umumi tuvaletler yardımımıza koşuyor…
Umumi tuvaletler birkaç sene önceye nazaran daha temiz ve hatta bazı yerlerde hijyenik. E hal böyle olunca tabi ki az buçuk rahat ediyor insan… Shall We? yemedi içmedi, umumi tuvaletlerde ihtiyacınız olabilecek tüm önerileri ve hayatta nasıl kalacağınıza dair kuralları bir araya getirdi. Bunu yaparken de bu abimizi anmadan edemedi!
Öhöm… Evet, abimize kulak da verdiysek artık haberimize geçebiliriz. İşte Biocom teknoloji şirketinin yaptığı araştırmalar sonucunda işinize yarayacak altın değerinde hayatta kalma önerileri ve birbirinden kıymetli öneriler…
Araştırmalara göre;
Bir tuvalet günde ortalama 50 bin tane mikroorganizma üretebilir. Ve araştırmalara göre bu mikroorganizmaların çoğu tuvaletin içinde değil, tuvalet kapağının etrafında bulunur. Hatta duvarlarda ve tutma yerlerinde bile tuvaletin içinde olduğundan çok daha fazla mikroorganizma vardır. Nedeni ise büyük ihtimalle oraların çok fazla dikkate alınıp, çok iyi temizlenmiyor olması…
Bir tuvaletin temiz olup olmadığını anlamak için;
Kabinlerin içerisinde tuvalet kağıdı olup olmadığına bakabilirsiniz. Bu tuvaletlerin günlük, hatta saatlik olarak temizlenip temizlenmediğini gösteren önemli bir ayrıntıdır. Bununla birlikte, havaalanları, metrolar gibi yerlerdeki tuvaletler daha sık temizlenmektedir. Bunu anlamak için günlük/saatlik tuvalet temizleme çizelgesine bakmanız yeterli…
Doğru tuvalet kabini?
Sıra geldi işimizi görmek için doğru tuvalet kabinini seçmeye… Burada işin içerisine biraz psikoloji giriyor. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre, tuvalete giren insanların ikinci kabini seçme ihtimali daha yüksek. Dolayısı ile biz ne yapıyoruz? İkinci kabini seçmiyoruz! Peki hangi tuvalet kabinini seçeceğiz? Araştırmalara göre en az kullanılan kabin 1 numaralı kabinmiş. Çünkü insanlar genellikle 1 numaralı kabini pas geçiyorlarmış. Bu sebeple sizde 1 numaralı kabine gönül rahatlığı ile girip işinizi görebilirsiniz.
Eşyalar nereye konmalı?
Eğer tuvalete girdiğinizde yanınızda eşyalarınız var ve asabileceğiniz herhangi bir yer yoksa onları koyabileceğiniz en temiz yer sifonun üstüdür…
Şimdi geldik asıl önemli olan soruya… Oturmalı mıyız? Oturmamalı mıyız? Cevap: Evet oturmalı. Ama nasıl oturmalı?
Şekildeki gibi değil… Bu şekilde oturduğumuzda vücudumuz hem bakterilere karşı daha açık bir hale geliyor hem de kalp krizinden hemoroide kadar birçok rahatsızlığa kapı açmış oluyoruz.
En iyi oturma şeklini ise, her ne kadar Avrupa’da yeni yeni keşfetseler de bizim atalarımız zaten yıllar önce bulmuş. 35 derecelik açı ile diyorlar… Bu size bir şey hatırlattı mı? İpucu verelim; Alaturka tuvaletler…
askerde pisuvara büyük yapanı gördükten sonra umumi wc çok beyhude geliyor :D
Dışarıda tuvaletlere girmek cok zorrr cokkk
Hepsini uyguluyorum. Özellikle temizlik kısmını. Evde temizlik yaparken wcyi temizlepimde çok temiz oluyor. Ev arkadaşlarım temzilediğinde ise kontrol ediyorum:D
Çok mecbur kalmadıkça girilmesin
Ben dokunmamaya özen gösteriyorum mecbur kalmadıkça kullanmıyorum
Tuvalete oturmadan vede kalktıktan sonra mutlaka klozet kapağı kapalı iken
Şifon çekilmeli veeee bıraktığınız şey sanat eseri değilse başkalarının görmesine gerek olmadığını bilin
Başak burcu olmak
Klozetin ustune alaturka oturuş yapacağız fjdj evinizde halletsin ya işinizi disarda da bisi içmeyin fjfjkr
Bence yere göre degisiyor