içinde

SinirlendimSinirlendim AğladımAğladım YarıldımYarıldım BayıldımBayıldım

Trend Besinler Ne Kadar Sağlıklı?

Trend Besinler Ne Kadar Sağlıklı?

Trend besinler kelimesini sıkça duyar olduk. “Yiyeceklerin de trendi mi olur yahu?” dediğinizi duyar gibiyiz. Hadi gelin trend besinler nedir ve ne kadar sağlıklıdır hep birlikte göz atalım…

Trend besinler kelimesini sıkça duyar olduk. “Yiyeceklerin de trendi mi olur yahu?” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte trend besinler hakkında her şey!

2018 yılında hayatımıza giren ve trend haline gelen bu besinler aslında ne kadar sağlıklı ya da sağlıksız hiç düşündünüz mü? Sırf trend diye ya da bilmem kim kullanmış 40 kilo verdirmiş gibi kulaktan dolma bilgilerle adeta trend haline gelen bu besinleri sizler için araştırdık.

1- Pomelo

Çin greyfurtu olarak da bilinen pomelo, narenciye ailesinin en büyük üyesi olma özelliği taşıyor. Tayland, Malezya, Endonezya ve Vietnam da dahil olmak üzere, Güneydoğu Asya’da bulunan birçok ülkede yetiştirilmektedir. Genellikle çiğ yenilen bu mevye, folat ve C vitamini açısından oldukça zengin, düşük kalorili bir meyvedir. Pomelo meyvesi yüksek lif ve su içermesiyle bağırsak hareketlerini olumlu etkiler. Diyabet hastalarının da tercih edebileceği pomelo, kırmızı kan hücrelerini arttırır. Ayrıca vücudun demir emilimini de arttırarak enfeksiyonlara karşı olan direncini arttırır.

Trend Besinler Ne Kadar Sağlıklı?

2- Pikan Cevizi

Juglandaceae (adını biz de okuyamadık) familyasına ait sert kabuklu bir meyvedir. 2018 yılında trend olan besinler arasına giren pikan cevizinin anavatı Kuzey Amerika’dır. Ülkemizde de son yıllarda bu cevizin üretilmesine karşı bir ilgi oluşmuştur. Önemli bir enerji kaynağı olan bu yağlı meyve, doymamış yağ asitlerinden oluştuğu için zararlı değildir. Kalp-damar rahatsızlıkları riskini azaltma, serum lipid seviyesini düşürme, oksidatif stresi azaltma gibi birçok olumlu etkileri de vardır.

Trend Besinler Ne Kadar Sağlıklı?

3- Siyez Buğdayı

Fransa, Fas, Yugoslavya ve ülkemizde yetişen siyez buğdayı, 14 kromozom sayısıyla genetik olarak dünyadaki ilk buğday çeşidi olarak biliniyor. Türkiye’de Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yetiştirilmektedir. Yaklaşık 10 bin yıl öncesine dayanan geçmişiyle günümüz buğdayının atası olarak biliniyor. Yüksek lif içeriğiyle bağırsak hareketlerini düzenleyici etki gösterir. B, K ve E vitamini deposu olan siyez buğdayı, mineral açısından da oldukça zengindir. Potasyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum ve selenyum içermektedir.

Trend Besinler Ne Kadar Sağlıklı?

İngiliz karbonatı nedir? Faydaları nelerdir? Bu haberi mutlaka okumalısınız!

Yorumlar

Cevap bırakın

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Yükleniyor…

    0

    Yorumlar

    0 yorum

    Bu Bilgiler Mutlaka Aklınızda Bulunmalı

    Bu Bilgiler Mutlaka Aklınızda Bulunmalı

    Entropi Nedir? Entropi Hakkında Bilgiler