SON DAKİKA

Tarçınlı Kurabiye Tarifi

love
Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Merhaba sevgili dostlar, bir kaç zamandır özellikle kadın üyelerimizden kurabiye ve çeşitleri ile ilgili tarifler yazmam isteniyordu. Ben de size bu gün, yapımı hem pratik hem de çok lezzetli bir kurabiye tarifi yazacağım: Tarçınlı Kurabiye.

Tarçınlı Kurabiye

Merhaba sevgili dostlar, bir kaç zamandır özellikle kadın üyelerimizden kurabiye ve çeşitleri ile ilgili tarifler yazmam isteniyordu. Ben de size bu gün, yapımı hem pratik hem de çok lezzetli bir kurabiye tarifi yazacağım: Tarçınlı Kurabiye.

Tarçınlı kurabiye hem lezzetli hem de kokusu ile sizi büyüleyecek bir tarif. Ben çok sık yapıyorum ve misafirlerim bu kurabiyeme bayılıyor. Şekil verme konusuna da gelirsek eğer o tamamen sizin isteğinize kalmış. İsterseniz hazır kalıplar var onları alabilirsiniz, isterseniz aman ben şekille falan uğraşamam elimle koparır, yuvarlar tepsiye dizerim derseniz de olur tabi ki. Sevgilinize, eşinize falan yapacaksınız kalpli kurabiye kalıplarından almanızı tavsiye ederim. ” Hem senin için yaptım, hem de sana özel yaptım.” Mesajını alttan alttan vermiş olursunuz o da kendini özel hisseder. E o zaman ne duruyoruz tarifimize geçelim hemen.

Tarçınlı Kurabiye

Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 30-40 dakika

Malzemeler

1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurtanın beyazı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Aldığı kadar un

Üzeri için

Bir miktar pudra şekeri ve tarçın

Yapılışı

Margarinin oda sıcaklığında olması oldukça önemli, hamur yoğurmaya başlamadan 1-2 saat önce dolaptan çıkartmanız gerekmektedir. İyice yumuşayan margarini derin kabın içine alın, üzerine yumurtanın akını, sıvı yağı, pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu, tarçın, ceviz ve bir miktar unu ekleyip bütün malzemeleri hep birlikte karıştırın. Hamur ele yapışmayacak şekilde olana kadar un ekleyin ve iyice yoğurun. Unutmayın hamur işleri yaparken, iyi yoğurmak çok önemlidir. Yoğurma işlemi bitince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp istediğiniz şekli vermeye başlayabilirsiniz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, bu kurabiyelerinizin tepsiye yapışmasını önler o açıdan önemlidir. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına kurabiyeleri atın ve yaklaşık 30-40 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine, başka bir kapta karıştırdığınız tarçın ve pudra şekerini serpebilirsiniz. İstediğiniz zaman servise hazır.

Afiyet Olsun.

 Lezzetli Köfte Tarifleri Burada

Yorumlar

3
Kimler Neler Demiş?

Yorum yapmak için Giriş yapınız.
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
gokhanakbastatlicadiseher35arslan Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
seher35arslan
Üye
seher35arslan

Imm harika görünüyor mis mis. Kokusu burnuma geldi sanki 🙂

tatlicadi
Editor

diloşa söyliyimde yapsın

gokhanakbas
Üye
gokhanakbas

en sevdiğim 🙂

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

21 Mayıs 2018, 21:29

İki Farklı Güllaç Tarifi

Pide ve hurmadan sonra ramazan ayının olmazsa olmazıdır güllaç… Ramazan ayına özel iki farklı güllaç tarifi ile karşınızdayız! Klasik güllaç tarifini bir kenara bırakın. Sizlere vereceğimiz çikolatalı güllaç ve çilekli güllaç tarifini mutlaka denemelisiniz! Güllaç tarifi vermeden önce birkaç püf noktası verelim. İdeal güllaç yufkası 30-40 gr arasında olmalıdır. Bu...

Devamını Görüntüle