içinde

Tarçının Faydaları Nelerdir?

Tarçının faydaları

Tarçının faydaları nelerdir? Çin’de ve Ayurveda tıbbında geleneksel ilaç olarak kullanılır. Tarçın, sindirim ve mide sorunlarına iyi gelir. Ayrıca bir çok hastalığa da iyi gelen bu besini tüketmek faydalıdır. Tarçının faydalarına değineceğim yazımı keyifle okursunuz umarım. 

TARÇININ FAYDALARI NELERDİR?

Diyabete iyi gelir. Ağrıların ve acıların azaltılmasına da destek olur. Uzun yıllardan beri sağlık için kullanılan bu besin olarak öne çıkar.

  • Tip 2 diyabetin tedavisinde destekçidir. Kan basıncını düşürür. Kan şekerini ve insülin direncini azaltır.
  • Metabolizmayı düzenler. Obezite ile mücadelede yardımcıdır.
  • Kötü kolestrol olan LDL seviyesini  azaltır. İyi kolestrol olan HDL seviyesini arttırır.
  • Mantar, bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıklarda vücut direncini arttırarak fayda sağlar. Orta Çağ’da bu hastalıkların tedavisinde ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir.
  • Antimikrobiyolojik özelliği nedeniyle HIV virüsü ile savaşmada yardımcıdır.
  • Kandida mantarı tedavisinde kullanılabilir. Sağladığı fayda klinik bilgilerle kanıtlanmıştır.
  • Alzheimer ve Parkinson hastalıklarının tedavisinde destekçidir.
  • Antikanserojen etkiye sahiptir.
  • İnsülin direncini azaltarak polikistik over sendromu tedavisinde fayda sağlar.
  • İçindeki yüksek antioksidan özellik sayesinde kanser ve diğer hastalıkların oluşma riskini aza indirger.
  • Göz bozukluğu tedavisinde yardımcıdır. Göz kuruluğuna iyi gelir.

TARÇIN NASIL TÜKETİLEBİLİR?

  • Sıcak su ile kaynatılarak çubuk tarçın tüketilebilir.
  • Meyve ve içeceklere toz tarçın ekilerek tatlandırıcı olarak kullanılabilir.
  • Tarçın ve elma ile sağlıklı ve lezzetli bir tost yapılarak kahvaltı da tüketilebilir.
  • Hindistan cevizi sütü, badem sütü ve yumurta ile tarçın eklenerek krep yapılabilir. Bu sayede kan şekerinizi düzenleyebilirsiniz.
  • Muz ve bal ile tarçın tüketilebilir.
  • Ilık süte, sahlep üstüne, bozaya, tavuk göğsü gibi tatlılara da bir tutam eklenebilir.

TARÇININ YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Tarçının günde 2,5 çay kaşığından fazla tüketilmesi bir takım yan etkilere sebebiyet verebilir. Her şeyin azı karar çoğu zarar diye atalarımız boşuna söylememiş.

Fazla tarçın tüketimi, karaciğer için zararlı olurken kanser riski dahi oluşturabilir. Ağızda yaraların çıkmasına neden olabilir. Kan şekerini düzenlese de fazla kullanılırsa kan şekerini de fazla düşürerek sağlık problemlerine neden olabilir. Düzenli kullanılan ilaçlar varsa tarçın kullanmadan önce doktora danışmakta fayda olabilir. Hamile ve emziren anneler için tarçın tüketimi ile ilgili bir araştırma sonucu bulunmamaktadır.

Tarçının faydaları yazımdan sonra kekiğin faydalarını merak ediyorsanız linke tıklayabilirsiniz.

Kekiğin Faydaları Nelerdir?

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. En başta yıllar önce şeker ihtiyacı konusunda işe yaradığını bizzat test etmiş olmam şaşırtmıştı ama gerçekti. Diğer faydaları bir yana diyet yaparken benim gibi çikolata krizine giren biri için vazgeçilmez birşey 😀

  2. Ben çokça sever ve kullanırım özellikle akşamları ılık cubuk tarçınlı süt inanılmaz rahatlatıyor, çayı da şekersiz ancak çubuk tarçın ile içmeyi seviyorum hem şeker dengesini koruyor hem de yıllardır kronik migrenim var bir nebze de olsa ağrıyı hafifletiyor

  3. Gerçekten ağzımın tadı yok tarçını bir gün seviyorum 2 gün sevmiyorum bende bir tuhafım ama bu kadar faydası olduğunu bilmiyordum hiç

  4. Göz bozukluğuna iyi geldiğini bilmiyordum kızım gözlük kullanıyor dikkate alıcam.. Ben cok sevmem fakat hamileyken dr nasihat olarak kullanma demişti kanama falan olabilme konusun da uyarmıştı yazınızı okuyunca bende bunu eklemek istedim

  5. Tarçının faydalarını biliyordum fakat çok tüketildiğinde kanser riskini arttırdığı bilgisini yeni öğrendim.Hayatımızda özellikle yer alması gerektiğini düşündüğüm bir baharat.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

ekonomi

Ekonomi Hakkında Dikkat Çeken Bilgiler Nelerdir?

adile naşit öyküsüdür

Adile Naşit Öyküsüdür