Stonehenge İnşası Anadolu’dan Gelenler Tarafından Yapıldı!

Stonehenge inşası Anadolu’dan gelenler tarafından yapıldı! İngiltere’de yapılan DNA araştırması sonuçlarına göre, dünyaca ünlü yapının Anadolu’dan gelenler tarafından yapıldığı ortaya çıktı.
Stonehenge İnşası Anadolu’dan Gelenler Tarafından Yapıldı!
İngiltere’de dünya ünlü yapı Stonehenge yapısı üzerinde yapılan DNA araştırmalarının sonuçları açıklandı. Stonehenge yapısının inşasında Anadolu’dan göç eden insanların çalıştıkları ortaya çıktı.
İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılan araştırmalarda, Neolitik Çağ’da yaşamış olan insan kalıntıları incelendi. İncelemelerde, bulunan insan kalıntılarının DNA’ları ile aynı dönemlerde Avrupa’da yaşamış olan insanların DNA’ları karşılaştırıldı.
Anadolu’dan İber Yarımadası’na…
Londra’da yapılan araştırmalarda, Britanya’da Neolitik Dönem’de yaşamış olan yerleşik nüfusun Anadolu’dan yola çıktıkları ve İber Yarımadası’na gelerek yaşamlarına devam ettikleri ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bir diğer detay ise, bu halkın M.Ö. 4 bin yılında Anadolu’dan çıkıp Britanya’ya yerleşmiş olmaları.
Avrupa’ya tarımı getirdiler
Doğa Ekolojisi ve Evrim ismindeki bilimsel dergide yer verilen araştırmada, İngiltere’ye yapılan göçün M.Ö. 6 bin yılında Anadolu’dan İber Yarımadası’na yapıldığı ve göç eden bu halkın Avrupa’ya tarımı getirdikleri kaydedildi. Anadolu’dan göç eden bu insanlardan önce Avrupa’da avcı toplayıcı küçük grupların yaşadığı da araştırma sonuçları arasına eklendi.
Orta Avrupa ve Akdeniz boyunca uzanan büyük göç
Avrupa’ya göç eden bu topluluğun bir kısmının, Tuna Nehri’ni takip ederek Orta Avrupa’ya devam etmiş olduğu, diğer bir topluluğun ise Akdeniz boyunca batıya doğru ilerledikleri ortaya çıkmış.
Teknelerle gelmişler
Elde edilen DNA sonuçlarına göre, Akdeniz rotasını kullanarak göç eden bu topluluğun kıyı şeridini takip ederek ve teknelerle bir adadan diğerine geçtikleri ortaya çıktı. Elde edilen bulgularda, Britanya’da bulunan ilk tarım toplumlarının DNA’ları en çok şimdiki adıyla İspanya ve Portekiz halkının DNA’larıyla benzer çıktı. İber Yarımadası adıyla da anılan bölgede yaşayanların ataları, Akdeniz kıyı şeridi ve teknelerle bölgeye göç edenlerin torunları…
Neolitik Dönem göçü, tarım ve birçok şeyi de beraberinde getirmiş
Yapılan araştırma sonuçlarında, Anadolu’dan göç eden toplulukların bölgeye tarımın yanı sıra dev kaya anıtları da getirdiği belirtildi. Dünyaca ünlü Stonehenge anıtları da bunlardan biri. Stonehenge anıtlarının M.Ö. 3 bin yıllarında yapıldığı düşünülüyor.
Bu Haber İlginizi Çekebilir: 2018 Yılında Türkiye’nin En Önemli Arkeolojik Keşifleri
Şaşkınlıkla okudum harika bir yazı olmus
Cok guzel bir yazi
Okunasi bir yazı
Vay be kalk git oraya bide inşaat yap. Hemde tarımı getir oraya
Belkide büyük büyük atalarimiz göç etti oralara
Kim yaptıysa ellerine sağlık
Güzel bir haber olmuş