Mobil Cihazlar Hayatımızın Her Alanında!
Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza giren cep telefonları beraberinde bizlere hayatlarımızın her alanında yardımcı olabilecek mobil uygulamalar da getirdi. Seyahat alanında da bu mobil uygulamalardan bir sürü bulmak elbette mümkün. Bende bu yazı da sizlere yurtdışı seyahatlerinizde yardımcı olacak, gerek çevrimiçi gerek çevrimdışı çalışan, kimini bizzat kendimde kullandığım uygulamalardan bahsedeceğim.
Çevrimdışı haritaların ilk adresi: Maps.me
Yurtdışına çıktığımızda yaşadığımız ilk problemlerden biridir internetsizlik. Eğer mobil hattımız için yurt dışına özel bir paket tanımlatmadıysak ki oldukça pahalı oluyor maalesef, gittiğimiz her yerde wifi’ın eline bakıyoruz. İşte böyle bir durumda harita anlamında Maps.me mobil uygulaması yardımımıza yetişiyor. Gitmeden önce veya wifi bulduğunuz yerde istediğiniz konumun haritasını telefonunuza indirmeniz gerekmekte ve böylece offline olarak uygulamayı kullanabilirsiniz. İndirilen haritada; gezmek için mekanlar, yemek yemek için mekanlar vb. hepsi gözükmekte. Artı olarak gideceğiniz yerleri, konaklayacağınız otelleri vb. veya diğer lokasyonları yer imi olarak kaydetmek mümkün. Bu sayede navigasyon sistemi de offline olarak başarılı bir şekilde çalışmakta. Bende her seyahatimde kesinlikle bu uygulamayı kullanıyorum. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Ucuza ve konforlu konaklayın: Booking.com
Yurt dışında konaklama alanı bulmak için en iyi uygulamaların başında geliyor belki de Booking. Uluslararası özelliğe sahip site -mobil uygulaması mevcut- 40’ın üzerinde dilde hizmet vermekte ve 150’den fazla ülkede seçim yapma olasılığı sunuyor. Yaz tatili, kış tatili vs. farketmeksizin ister otel ister hostel arayın. Ani plan değişikliklerine karşın “İptal edilebilir” rezervasyon yapmaya dikkat edin. Booking’in bir diğer avantajı ise 24 saat ulaşabileceğiniz bir telefon hattı bulunması. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Bilmediğiniz dilleri çevrimdışı çevirin: Google Translate
Her ne kadar hakkında espriler vs. yapılsada benim en beğendiğim çeviri uygulamasıdır Google Translate. Çevrimdışı kullanmak için tek yapmanız gereken, çeviri yapacağınız dilleri telefona indirmek. Çevirmek istediğiniz metni dilerseniz mikrofon yardımıyla söylerek, kamera aracılığı ile fotoğrafını çekerek veya klavye ile elle yazarak anında çevirebilirsiniz. Seçim tamamen size ait.Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Paranızı diğer para birimlerine çevirin: XE Currency
Dünya çapında bir çok para birimini günlük kura göre anında hesaplayın. Güncellenen versiyonu ile çevrimdışı kullanmak mümkün. Bir kez kurları online olarak görüntüleyin ve çevrimdışı kullanmaya devam edin. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Gittiğiniz her yeri pinleyin: LifePinner
LifePinner ile gittiğiniz her şehri pinleyebilir, puanlayabilir ve diğer kullanıcıların tavsiyelerine göz atabilirsiniz. Gezdiğiniz şehirleri uygulamaya ekleyebilir, notlar ve fotoğraflar ekleyerek kişisel seyahat rehberi oluşturabilirsiniz. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Gideceğiniz yer ile ilgili sorularınıza cevap bulun: Trip Advisor
Milyonlarca kullanıcısı olan TripAdvisor ile neredeyse her şehir, her konu hakkında soru-cevap bulabilirsiniz. Bunun haricinde otel rezervasyonu, restoran araması, gezilecek yerler, eğlenceli aktiviteler, uçak bileti işlemleri dahil bir çok işlemi de gerçekleştirebilirsiniz. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Rotanızı planlayın: Rome2Rio
Seçilen şehirler arasında seyahat alternatiflerini detaylı şekilde sıralayan Rome2Rio uygulaması aynı zamanda basit ve kullanışlı arayüzü ile en iyi rota planlayıcılardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Seyahat rotanıza bağlı olarak olası bütün ulaşım araçlarını, yolun tahmini ne kadar süreceğini ve bunların yaklaşık olarak ne kadar tutacağını detaylı bir şekilde gösteriyor. Artı olarak uygulama içerisinde çoklu şehir girişi de yapabilirsiniz. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Toplu taşıma araçlarını öğrenin: Moovit
Şehir içi ulaşım sorununa toplu taşıma ile çözüm bulan Moovit uygulaması 70’den fazla ülkede kullanımda. Moovit ile otobüs, metro vb. toplu taşıma araçlarının hem güzergah hemde saat bilgilerine ulaşmak mümkün. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Seyahate çıkmadan önce her şeyi aldığınıza emin olun: PackPoint
Packpoint uygulaması size seyahat öncesinde yanınızda neleri bulundurmanız gerektiğini detaylıca sunan bir mobil uygulama. Gideceğiniz tarihi, lokasyonu ve bulunacağınız aktiviteleri girdiğiniz zaman size bavulunuza neler koymanız gerektiğini detaylı bir şekilde öneriyor PackPoint. Oldukça pratik bir kullanıma sahip olan uygulama sizi “bunu nasıl unuturum?” derdinden kurtaracaktır. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Çevrimiçi iken kaydedin, sonra okuyun: Pocket
İnternette her türlü içeriği kaydedip daha sonra bu içeriklere tek bir yerden ulaşmanızı sağlayan Pocket uygulaması da kullanması tamamen ücretsiz. İçeriği kaydederken Pocket sadece bu içeriğe ait metni ve görselleri alıyor. Neredeyse tüm tarayıcıları ve mobil platformları destekleyen bir kırpma aracı. Uygulamanın hem Android hem iOS sürümü mevcut.
Çağatay TÜRKAN
One Comment
Leave a Reply