SON DAKİKA

Sebzeli Risotto Tarifi

love
Sebzeli Risotto Tarifi

Türk milleti olarak yemek yemeye bayılırız, değil mi? Muhteşem zenginlikte mutfağımız herkesin malumu, lezzetli yemeklerimizi dünyaca tanınıyor. Bu sefer kendi mutfağımızdan değil, İtalyan kökenli bir yemek tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz. Sevgili Shall We? Üyemiz Emre Dereli’nin bizim için kaleme aldığı Sebzeli Risotto tarifini yazımızda bulabilirsiniz.

Sebzeli Risotto

Sebzeli Risotto İçin Gerekli Malzemeler

1 dis sarimsak

50 gr tereyagi

1 adet kirmizi kalifornia biber

1 adet sari kalifornia biber

1 taze sogan

Yarim Şili biberi (hafif aci severlere)

2 adet havuc

1 parca brokoli

15 20 adet kucuk karides

1 parca zencefil

Yarim limon

Tuz

Karabiber

Safran

Tavuk suyu

3/4 su bardagi beyaz sarap

1.5 su bardagi risotto pirinci

Dereotu

Taze nane

Reyhan

Sebzeli Risotto Nasıl Yapılır? Tarifi:

Tereyağını geniş bir tavaya koyuyoruz. 1 diş sarımsağı ısınan yağın içine koyup hafif kokusunun çıkmasını sağlıyoruz. Sonrasında, daha evvel küp küp doğradığımız sari ve kırmızı Kaliforniya biberini, havucu ve küçük parçalara ayırdığımız brokoliyi koyuyoruz. Biraz soldurduktan sonra içine ince ince kıydığımız taze soğan, Şili biberi ve küçük parça olarak rendelediğimiz zencefili ilave ediyoruz.  2 – 3 dakika daha bekledikten sonra içine beyaz şarabı ilave ederek alkolün buharlaşmasını sağlıyoruz. Alkol buharlaştıktan sonra bir tutam tuz, karabiber ekliyoruz. 15 – 20 adet küçük boy temizlenmiş karidesi de ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra risotto pirincimizi ekliyoruz. pirincimizi tavamızdaki sebzelerle karıştırıp içine safran ve 1 bardak tavuk suyunu ilave ediyoruz. Pirinç suyunu çektikçe sıcak su ilave ediyoruz. Suyu ne çok az ne de çok fazla koymadan azar azar ilave etmemiz gerekiyor. Yaklaşık olarak 20 – 25 dk sonra bu İslam son buluyor. Reyhan, taze nane ve dereotunu ince ince kıyıp üstüne koyuyoruz. Yarım limonun suyunu sıkıp 2 dakika dinlendiriyoruz. Servise hazır. Afiyet olsun..

** (ben yayla marka risotto pirinç kullandım, risotto pirincinin normal pirinçlere göre daha kremamsı bir dokusu vardır. Normal pirinç ile yapıldığında lapa oluyor.)

Not: Normalde parmesan peyniri de rendeleniyor. Bulunduğum yerde bulmak imkânsız olduğundan ben koyamadım. Onun yerine Ezine peyniri kullandım. Taze otları eklemeden önce risottonun içine parçalayıp koydum ve karıştırdım.

Herkese afiyet olsun! 🙂

Emre Dereli

Kremalı Kerevizli Çorba Tarifi

Yorumlar

5
Kimler Neler Demiş?

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
dishylyongalatasaraydude9020YunusSenolsanbariseher35arslan Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
seher35arslan
Üye
seher35arslan

Ya çok güzel görünüyor

Senolsanbari
Üye
Senolsanbari

Çok güzel görünüyor ama yeni lezzetlere kapalıyım

Yunus
Üye
Yunus

içindekiler kısmı ilgimi bir tık daha çekti. Denedikten sonra tekrar yazıcam 🙂

dude9020
Üye
dude9020

Lezzetli görünüyor

dishylyongalatasaray
Üye
dishylyongalatasaray

Risotto mutlaka deneyin derim. Tarif güzel elinize sağlık

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

10 Mayıs 2018, 13:40

Sakızlı Hünkar Muhallebisi

Yaz ayları geldi çattı, hem tatlıdan vazgeçemeyenler hem de hafif tatlı olsa da yesek diyenler için harika bir tarifim var. Sakızlı hünkar muhallebisi tatlısı hem oldukça hafif hem de sütlü bir tatlı. Ramazan aylarında da iftara gelen misafirlerimize ikram etmek için oldukça uygun bir lezzet. 4-5 Kişilik Hazırlama süresi: 5...

Devamını Görüntüle