SON DAKİKA

Sakızlı Hünkar Muhallebisi

cool
Sakızlı Hünkar Muhallebisi

Yaz ayları geldi çattı, hem tatlıdan vazgeçemeyenler hem de hafif tatlı olsa da yesek diyenler için harika bir tarifim var. Sakızlı hünkar muhallebisi tatlısı hem oldukça hafif hem de sütlü bir tatlı. Ramazan aylarında da iftara gelen misafirlerimize ikram etmek için oldukça uygun bir lezzet.

4-5 Kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: Ocakta orta ateşte, 10 dakika

Malzemeler

1.5 su bardağı şeker
5 su bardağı süt
1.5 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı su
3 adet çam sakızı
1 su bardağı antep fıstığı

Sakızlı Hünkar Muhallebisinin Yapılışı

Orta ateşte yanan ocağın üzerine tenceremizi koyuyoruz. Tencerenin içine 5 su bardağı süt koyup, üzerine 1.5 su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Derin dondurucudan çıkardığımız damla sakızını ince ince kesiyoruz ya da bir havanda iyice dövüyoruz, hangisi size daha kolay geliyorsa o şekilde yapabilirsiniz. Şeker iyice eriyene kadar sütü karıştırıyoruz. Şekerin eridiğinden emin olduktan sonra ince ince doğradığımız 3 adet damla sakızını şekerli sütün içerine atıyoruz. Tüm malzemeyi orta ateşte kaynayana kadar karıştırıyoruz.

Bu sırada ayrı bir kabın içinde 1 su bardağı soğuk su ve 1.5 su bardağı mısır nişastasını iyice çırparak karıştırıyoruz. Burada önemli olan kısım nişastanın iyice erimesi, nişastanın topaklanmamasına dikkat etmemiz gerekir.

Süt kaynamaya başlayınca antep fıstıklarını ilave edelim, soğuk su ile açtığımız mısır nişastasını da yavaş yavaş kaynayan süte ekleyelim tabi bu sırada bir çırpıcı yardımıyla da sütü karıştıralım ki malzemeler topaklanmasın ve iyice birbirine karışsın. Oluşan tüm karışımı, kısığa yakın bir ateşte yaklaşık 2 dakika kaynatın ve ocağı kapatın.

Hazırladığınız tatlıyı ısıya dayanaklı cam bir kaba dökün ve soğumaya bırakın. Tatlı soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp istediğiniz şekli verip kesebilirsiniz. Eğer tek bir kalıba döküp dilimlemekle uğraşmak istemezseniz, ufak ufak kaselere koyarak da servis yapabilirsiniz.

Servis ve sunum

İster kalıptan çıkartıp keserek şekil verin isterseniz de küçük kaselerde servis yapın. İsteğe ve damak tadına göre muhallebinin üzerine vişne sosu vb. dökebilirsiniz ve antep fıstığı ile süsleyerek misafirlerinize sunabilirsiniz.

Oldukça pratik ve lezzetli olan ” Sakızlı Hünkar Muhallebisi ”tarifimizi umarım beğenirsiniz. Hepinize afiyet olsun.

 

 

Buz gibi çorba tarifi için buraya tıklayın

 

Yorumlar

2
Kimler Neler Demiş?

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
seher35arslandude9020 Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
dude9020
Üye
dude9020

Çok lezzetli görünüyor emeğinize sağlık bu bilgiler için

seher35arslan
Üye
seher35arslan

Ay en bi sevdiğim yaa ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

12 Mayıs 2018, 20:07

Dünyanın En İyi ve En Yetenekli Aşçıları

Yemek yemek bile çok güzel bir duygu iken birde yemek hazırlamayı düşünün. Hiç şüphesiz yemek yapmak bir sanat. Peki bu sanatın ustaları kimler? İşte işinde en iyi 7 aşçı. Yemek yapmak bir sanat dedik. Hatta bu sanat için dünya üzerinde sayısız yarışmalar, programlar yapılıyor. Bu programlarda ülke mutfaklarını, ünlü aşçıları...

Devamını Görüntüle