içinde

Red Velvet Cake – Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

pasta tarifi

Pasta tarifi ile karşınızdayız. Ama bu bildiğiniz pastalara benzemez.

Bilen bilir kıpkırmızı rengi, kadifeye benzer yumuşak dokusu ve mayhoş tadıyla, görenleri cezbeden ve deneyenleri kendine hayran bırakan bir pasta tarifim var. Meşhur olduğu ismi “Red Velvet Cake” yani Kırmızı Kadife Pasta, dilden dile yayılıp, Amerikan tatlı kültüründen bize gelen en güzel recetelerdendir. Yapımı zor olmasa da her güzel yemek gibi tabi ki emek ister. Ama sonucun verdiğiniz emeğe değecek güzellikte olacağı kesin.

Gelin birlikte bu Afrika kökenli olsa da, Amerikalıların meşhur ettiği pastayı yapalım.

Kek İçin Malzemeler

2,5 bardak un
Yarım bardak şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
2 tatlı kaşığı kırmızı gıda boyası
1 çorba kaşığı beyaz sirke
1 su bardağı ayran (veya kesilmiş süt)
1 çay kaşığı tuz
2 büyük boy yumurta
1 çay kaşığı karbonat

"use strict"; var adace_load_5db0da24be85a = function(){ var viewport = $(window).width(); var tabletStart = 601; var landscapeStart = 801; var tabletEnd = 961; var content = '%3Cscript%20async%20src%3D%22%2F%2Fpagead2.googlesyndication.com%2Fpagead%2Fjs%2Fadsbygoogle.js%22%3E%3C%2Fscript%3E%0A%09%09%3Cins%20class%3D%22adsbygoogle%20adace_adsense_5db0da24be6db%22%0A%09%09style%3D%22display%3Ablock%3B%22%0A%09%09data-ad-client%3D%22pub-2509601111302464%22%0A%09%09data-ad-slot%3D%224064362856%22%0A%09%09data-ad-format%3D%22horizontal%22%0A%09%09%3E%3C%2Fins%3E%0A%09%09%3Cscript%3E%28adsbygoogle%20%3D%20window.adsbygoogle%20%7C%7C%20%5B%5D%29.push%28%7B%7D%29%3B%3C%2Fscript%3E'; var unpack = true; if(viewport=tabletStart && viewport=landscapeStart && viewport=tabletStart && viewport=tabletEnd){ if ($wrapper.hasClass('.adace-hide-on-desktop')){ $wrapper.remove(); } } if(unpack) { $self.replaceWith(decodeURIComponent(content)); } } if($wrapper.css('visibility') === 'visible' ) { adace_load_5db0da24be85a(); } else { //fire when visible. var refreshIntervalId = setInterval(function(){ if($wrapper.css('visibility') === 'visible' ) { adace_load_5db0da24be85a(); clearInterval(refreshIntervalId); } }, 999); }

})(jQuery);

Kekin Yapılışı;

1) Karbonat hariç bütün kuru malzemeyi bir kaba eleyelim.
2) Başka bir kapta, şeker ve tereyağını eriyene kadar karıştıralım.
3) Bu karışıma yumurtaları tek tek ekleyerek çırpalım ve gıda boyasını ekleyelim.
4) Elediğimiz kuru malzemelerden bir ölçü, ayrandan bir ölçü olacak şekilde malzemeler bitene dek ekleyerek çırpmaya devam edelim.
5) Başka bir kapta sirke ve karbonatı karıştırıp, çırptığımız malzemelere ekleyelim ve hızlıca karıştıralım.
6) Hamur kıvama geldiğinde, kek çemberine dökerek, üzerini bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzeltelim.
7) 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika maksimum pişirelim (pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlayın.)
8) Kekiniz piştikten sonra, fırını kapatıp, o sıcaklıkla 10 dakika bekletelim.

Krema için malzemeler;

115 gr tereyağı
360 gr pudra şekeri
225 gr süzülmüş labne peyniri
1 paket vanilya (çubuk vanilya kullanmanız daha hoş bir aroma verecektir.)

Kremanın yapılışı;

1) Tercihen mikserle tereyağı ve süzülmüş labne peynirini çırparak kabartalım.
2) Yavaş yavaş pudra şekerini ekleyerek çırpmaya devam edelim.
3) Şeker iyice eridikten sonra vanilyayı da ekleyerek, son kez çırpalım.
4) Güzel bir kıvam alması için, üzerini streç filmle kapatarak buzdolabında en az yarım saat bekletelim.

Pastanın Hazırlanışı;

1) Soğuttuğumuz keki 3 eşit parçaya bölelim.
2) Eğer kekimizin üzerinde asimetrik kabarma varsa düzelterek, artan parçaları ufalayıp, kullanmak üzere ayıralım.
3) Kremayı her kata eşit miktarda sürüp bir bıçak ya da spatula yardımıyla düzeltelim.
4) Ufaladığımız kek parçalarını pastanın en üst katına serpiştirerek hoş bir görsellik yakalayabiliriz.
5) Tamamladığımız pastayı, buzdolabında bekleterek, iyice soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim.

Püf Noktaları:

* Kullanacağınız pişirme kalıbının 22 cmden büyük olmaması kekin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
* Kek malzemelerinde daha mayhoş bir tat yakalamak için, nane aroması da eklenebilir.
* Kremayı hazırlarken sönmemesi için pudra şekerini ekledikten sonra çok fazla çırpılmaması gerekir.

Afiyetler olsun…