Ramazan Özel İftar Menüsü

Herkese hayırlı ramazanlar. Kadınların en büyük derdi malumuz üzere ” bugün ne pişirsem?” oluyor. On bir ayın sultanı Ramazan geldi çattı, İftar Menüsü oluşturmakta biz kadınlara düşüyor; o halde bugün, sofralarınızı süslemeniz için sizlere iftar menüsü hazırlayalım dedik. Pratik, basit ve oldukça lezzetli tarifler bulacaksınız.
İftar Menüsü
1. Yoğurtlu Hünkar Çorbası
Çorba iftar sofralarının olmazsa olmazlarındandır.
Hazırlama süresi: 5 Dakika
Pişirme Süresi: 15 dk
Malzemeler
350 gram yoğurt
3 su bardağı et suyu
1 tane bayat ekmek
50 gram kadar tereyağ
Tuz ve kırmızı toz biber
Üzerine dilimlemek için 2 dilim bayat ekmek
Yapılışı
Yoğurdun içerisine 1 tam bayat ekmeğin sadece iç kısmını ilave ederek blenderdan geçirin. Elde edilen karışımı buzdolabında en az 2 saat bekletin. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı tencereye ilave ederek üzerine tuz serpin. Et suyunu yoğurda eklerken, tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın ve ocağın altını açın. Kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bir tavada tereyağını kızdırın ve küp küp doğradığınız ekmekleri kızartın. Servis yaparken çorbanın üzerine ekmekleri ve toz kırmızı biberi serpin.
2. Yoğurtlu Ali Nazik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzemeler
750 gram orta yağlı kıyma
4 adet orta büyüklükte patlıcan
1 tane soğan
Tereyağ
3 adet sivri biber
4-5 diş sarımsak
500 gram yoğurt
5-6 dal maydanoz
Tuz ve kırmızı pul biber
Yapılışı
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyarak bıçak ile ince ince kıyın. Bir tencerede kızdırdığınız tereyağın içine kıymayı atarak kavurun, ince ince kıydığınız biber ve soğanı ekleyerek biraz daha kavurmaya devam edin ve bir miktar tuz ilave edin. Karışım yeterli derece kavrulduysa tencereyi ocaktan alın ve bir kenarda biraz soğuması için bekletin. Geniş bir servis tabağına kıydığınız patlıcanları ilave edin. Rendelediğiniz sarımları da yoğurdun içine ekleyip karıştırın ve patlıcanların üzerine dökün. Kıymayı da en son güzelce yoğurdun üzerine ekleyerek, pul biber serpin. Doğradığınız maydanoz yapraklarıyla süsleyin ve servis yapın.
3. Şehriyeli Pirinç Pilavı
Hazırlanışı: 5 Dakika
Pişirme süresi: 15 Dakika
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
Yarım su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
Bir miktar tuz
Yapılışı
Pirinçleri, beyaz suyunu atana kadar yıkıyoruz. Berrak su elde edince bir müddet suda bekletebilirsiniz. Tereyağını tencereye koyup kızdırıyoruz ve üzerine arpa şehriyeyi ekliyoruz. Şehriyeler kahverengi olana kadar kavuruyoruz. Suyunu süzdüğümüz pirinçleri de ekleyerek 3-4 dakika kavuruyoruz. Sıcak suyumuzu ve tuzumuzu pirinçlerin üzerine ekleyerek tencerenin kapağını kapatıyoruz ve ocağı kısık ateşe alıyoruz. Yaklaşık 10-15 Dakika sonra pirinçler suyunu iyice çekince ocağı kapatıp pilavı dinlenmeye bırakıyoruz.
4. Muzlu Krem
Hazırlama süresi: 5-10 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dk
Malzemeler
1 litre süt
2 tane muz
1 tane limon
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı un
Yarım paket krem şanti
Yarım limon suyu
Üzerini süslemek için isteğinize göre meyve
Yapılışı
Limonun kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Süt, un, toz şeker ve rendelenmiş limonu karıştıralım. Tenceremizi ocağa koyalım ve karıştırdığımız malzemeleri ekleyelim. Orta ateşte, üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca iyice soğumasını bekleyelim. Soğuyan malzemeye krem şanti, 2 adet muz ( dilimlenmiş) ve limon suyunu ekleyip, blender yardımıyla pürüzsüz bir hal alana kadar çırpalım. İstenilen kıvama geldikten sonra kaselere döktüğümüz krem muzu buz dolabına koyalım ve servis etmeden önce isteğe bağlı meyvelerle süsleyelim.
Sizlere bir İftar Menüsü hazırladık, umarım beğenirsiniz ve tarifleri yaparsınız. Herkese afiyet olsun.
Bunları hemen not alıyorum ✍
Yapın ve afiyetle yiyin :)
hıımm hünkar çorbası….
Hünkar çorbası çok önemli :)
Oruçluyken pek okumamak lazım :P Emeğine sağlık canım :)
En azından bu gün ne yemek yapıcam diye düşünmiycem teşekkür ediyorum güzel tarifler için
Ama çok canım çekti. Ellerinize sağlık çok doyurucu aynı zamanda çok sağlıklı bir menü
İftardan sonra denk gelseydim daha iyiydi
Artık çeşit olarak çok şaşırıyordum bu tarif çok iyi oldu kaleminize sağlık.
Ramazan’da yemek pek yenmiyor ama aç olunca bir sürü şey yapıyoruz Ama tarifler güzel