in

Ramazan Özel İftar Menüsü-2

Ramazan için bir İftar Menüsü ile daha devam edelim. Misafirlere ne hazırlasak düşüncesi ayrı, kendimize ne hazırlasak düşüncesi ayrı bir dert olur kadınlarımızın kafasında. Kimisi et yemez kimisi soğan, ne pişirsek de ikram etsek derdi ile sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Sizler için hazırladığımız İftar Menüsü tarifleri bu yazımızda.

İftar Menüsü

1. Sebze Çorbası

Hazırlama süresi: 10 Dakika
Pişirme süresi: 20 Dakika

 

Malzemeler

Kabak ( 1 tane )
Patates ( 1 tane )
Havuç ( 1 tane )
Soğan ( 1 tane )
Pırasa ( 1 tane )
1 yumurta
1 su bardağı süt
Limon ( 1 tane )
2 kaşık un ( tepeleme)
Yarım bardak sıvı yağ
1 litre sıcak su
Tuz ve Karabiber

Yapılışı

Bütün malzemeleri küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ koyun ince ince doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Küp küp doğradığınız havuçları da soğanların içine atarak karıştırın ve bir süre pişmelerini bekleyin. Yanmamasına özen gösterin ve ardından diğer sebzeleri ekleyip diriliklerini kaybedene kadar, biraz kavurun. Başka bir kapta yumurta sarısı, un ve sütü çırparak karıştıralım. Ocakta kavrulan malzemelerin üzerine yavaş yavaş eklerken malzemeleri de sürekli karıştıralım. Tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Servis yaparken de üzerine maydanoz ekleyerek servis yapalım.

2. Hasan Paşa Köftesi

Hazırlama süresi: 30 Dakika
Pişirme süresi: 40 Dakika

 

Malzemeler

750 gram kıyma
1 tane kuru soğan
2 yumurta
1 su bardağı bezelye
Köfte harcı

Püresi için

3-4 tane patates
2 yumurta
50 gram margarin
Tuz

Salça

50 gram margarin
2 kaşık domates salçası yarım kaşık biber salçası
1 litre su
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Rendelenmiş kuru soğan, yumurta ve köfte harcını iyice karıştırıp, yoğuralım. Mandalina büyüklüğünde köfteler yapıp, içini oyarak, kase şekline getirip fırın tepsisine dizelim ve fırında pişirelim. Bir tencerede patatesleri haşlayalım. Kabuklarını soyalım ve püre haline getirecek şekilde ezelim. Pürenin içine; tuz, yumurta ve margarini ekleyip karıştıralım. Fırından çıkardığımız pişmiş köftelerin içine bezelyeleri paylaştırarak ekleyelim, püreleri de köftelerin üzerine ekleyerek yayacak şekilde kapatalım. Tavada yağda salçayı kavuralım, tuz, karabiber ve su ilave edip bir taşım kaynatalım ve ardından tepsiye dökelim. Tepsiyi fırına tekrar atalım ve pürenin üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.

3.Fesleğenli Makarna

Hazırlama süresi: 5 Dakika
Pişirme süresi: 10 Dakika

 

Malzemeler

1 paket makarna
2 diş sarımsak
1 demet taze fesleğen
1 ufak kase parmesan peyniri
5-6 kaşık zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Yapılışı

1 paket makarnayı yaklaşık 10 dakika haşlıyoruz. 1 demet fesleğini rondodan geçiriyoruz. Haşlanan makarnaları süzgece alıyoruz, ocağın üzerindeki tencereye zeytinyağı ekliyoruz. Fesleğen, tuz, karabiber ve parmesan peynirini karıştırıyoruz. Makarnaları yağın üzerin döküyoruz, karıştığımız fesleğenli malzemeyi de makarnanın üzerine döküp iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.

4.Keşkül

Hazırlama süresi: 5 Dakika
Pişirme süresi: 10 Dakika

 

Malzemeler

1 kilo süt
2 tane yumurta
1 bardak şeker
2 kaşık pirinç unu
Yarım bardak ince dövülmüş Hindistan Cevizi
Yarım bardak sıvı yağ

Yapılışı

Derin bir tencereye süt, şeker ve margarini ekleyip fokurdayana kadar kaynatalım. Ayrı bir kapta; 2 kaşık pirinç unu ve 1 bardak suyu iyice çırpalım. Süt olan tencerenin içine Hindistan Cevizini ve pirinç unlu karışımı ekleyerek iyice karıştıralım ve 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Pişen tatlıyı kaselere alalım ve soğuyunca servis edelim.

Afiyet Olsun.

7 Comments

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 10 Gezgin

Mutlaka Takip Etmeniz Gereken 10 Gezgin

Vizyona Girecek Filmler 1 Haziran 2018

Vizyona Girecek Filmler 1 Haziran 2018