SON DAKİKA

Pratik Ve Lezzetli Atıştırmalıklar

love

03 Aralık 2018'de eklendi

Pratik Ve Lezzetli Atıştırmalıklar

Son dakika misafiriniz mi geliyor? Yoksa akşam televizyon karşısında atıştırmalık bir şeyler mi arıyorsunuz? Ya da farklı lezzetler denemek? Bu pratik ve lezzetli atıştırmalıklar tam da ihtiyacınız olan şey!

Birbirinden kolay, pratik ve lezzetli atıştırmalıklar ile tarifleri için sizleri aşağıya alalım…

Hani olur ya; televizyon karşısındasındır, canın bir şey ister ama ne olduğuna karar veremezsin, aklına bir şeyler gelir fakat akşam akşam da uğraşamam diye düşünürsün. Ya da tam yemek yemişsindir, çat! Bir telefon ve son dakika misafiri! Bu ve bunun gibi durumlarda kısa sürede yapabileceğiniz pratik ve lezzetli atıştırmalıklar ve tariflerini sizler için derledik. İlk tarifimiz ile başlayalım.

Kızarmış peynir topları

Peynire hayır diyemeyenlere pratik ve lezzetli bir aperatif. İşte malzemeler ve tarif…

Malzemeler:

2 yumurta beyazı, 1 çay kaşığı tuz, 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı un ya da ekmek kırıntısı, süslemek için 1 tutam maydanoz ve 100 gram peynir.

Yapılışı:

İlk olarak 100 gram peyniri rendeleyin. Oda sıcaklığında bekleyen 2 yumurta beyazını iyice çırpın ve içine 1 çay kaşığı tuz ile 1 tutam karabiberi ekleyip karıştırın. Rendelenen peynirleri bu karışımın içine ekleyin. Küçük toplar haline getirdiğiniz karışımı un ya da ekmek kırıntısına bulayın. Kızmış yağda her tarafı eşit şekilde kızartın. Dilerseniz ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patates kroket

Lezzeti ve pratik yapılışı ile karşınızda patates kroket ve tarifi…

Malzemeler:

5 adet haşlanmış patates, 2 yumurta sarısı, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 2 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, yarım çay kaşığı kırmızı toz biber, bir tutam rendelenmiş muskat.

Dışı için malzemeler:

2 yumurta beyazı, 1 su bardağı un ve 1 su bardağı galeta unu.

Yapılışı:

Kabukları soyulmuş 5 adet patates, yumurta sarıları, rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağ, mısır nişastası ve tüm baharatları büyük bir kapta, tüm malzemeler iyice iç içe geçene kadar karıştırın. İnce ve uzunca şekil verdiğiniz karışımı dondurucuda 30 dakika kadar bekletin. Yeterince donan karışımı dondurucudan çıkarıp göz kararı 4-5’er cm boyutlarında kesin. Daha sonra sırasıyla; un, yumurta beyazı ve galeta ununa bulayıp tepsiye dizin. 10- 15 dakika kadar 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.

Minik sebze bombası

En pratik ve lezzetli atıştırmalıklar arasında en kolay tarif minik sebze topları. İşte malzemeler ve tarifi.

Malzemeler:

Rendelenmiş 2 adet kabak, rendelenmiş 1 adet havuç, 2 adet pırasa, 1 demet taze soğan, 2 adet yumurta beyazı, 1 çay bardağı un, birer tutam maydanoz, dereotu, nane, birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber, 1 çay bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:

Bütün sebzeleri iyice yıkadıktan sonra blendera koyun. Yumurta ve un dışındaki diğer tüm malzemeleri de ekleyin ve malzemeler birbirleriyle iyice iç içe geçene kadar karıştırın. Minik toplar haline getirdiğiniz karışımı önce yumurta beyazına daha sonra una bulayın. Yumurta ve una buladığınız sebze bombalarını eşit bir şekilde yağda kızartın. Servis ederken üzerilerine tuz serpiştirin. Afiyet olsun!

Kıtır tavuk ( KFC tavuğu)

Pratik ve lezzetli atıştırmalıklar listemizin sonuncusu kıtır tavuk. Gelelim malzemeler ve tarifine…

Malzemeler:

8 adet tavuk baget ya da 12 adet kanat, 4 adet yumurta, 1,5 su bardağı un, yarım su bardağı galeta unu, yarım çay bardağı su, 1,5 su bardağı süt ya da 1 paket krema, yarım paket parçalanmış cips (yeşil Doritos önerimizdir), 1 çay kaşığı karabiber, ikişer çay kaşığı acı biber ve tuz, çeyrek limon.

Yapılışı:

Öncelikle bagetleri ya da kanatları uygun bir tencerede haşlayın. Haşlanan tavukları sudan çıkarın, iyice süzün. Bir kapta 1,5 su bardağı süt ve çeyrek limon suyunu karıştırın. Haşlanan tavukları bu karışıma ekleyin ve yaklaşık 40 dakika kadar dolapta bekletin.

Karışımı ne kadar uzun süre dolapta bekletirseniz daha fazla çıtır bir lezzet elde edersiniz.

4 adet yumurtayı bir kaba kırın ve çırpın. Başka bir kaba da 1 su bardağı un, yarım su bardağı galeta unu ve baharatları da ekleyip karıştırın. Üçüncü bir kaba da minik minik parçalanmış cipsleri koyun.

Dolapta beklettiğiniz tavukları çıkarın.

Dolaptan çıkan tavukların üzerine biraz tuz serpmeniz de daha çıtır bir lezzetin başka bir püf noktasıdır.

Tuzlanmış tavukları önce yumurtaya, sonra unlu karışıma, en son da cips kırıntılarına bulayın. Kızartma tenceresinde kızan yağda sürekli çevirerek 5 – 6 dakika kadar kızartın. Son olarak da önceden 180 derecede ısınan fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Pratik Börek Tarifleri için tıklayın.

Yorumlar

1
Kimler Neler Demiş?

Yorum yapmak için Giriş yapınız.
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
seher35arslan Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
seher35arslan
Üye
seher35arslan

Bu haberi aç karına okudum ve şu an çok canım çekti 🙁

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

28 Ekim 2018, 12:00

Bilen bilir kıpkırmızı rengi, kadifeye benzer yumuşak dokusu ve mayhoş tadıyla, görenleri cezbeden ve deneyenleri kendine hayran bırakan bir pasta tarifim var.

love
Red Velvet Cake – Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Pasta tarifi ile karşınızdayız. Ama bu bildiğiniz pastalara benzemez. Bilen bilir kıpkırmızı rengi, kadifeye benzer yumuşak dokusu ve mayhoş tadıyla, görenleri cezbeden ve deneyenleri kendine hayran bırakan bir pasta tarifim var. Meşhur olduğu ismi “Red Velvet Cake” yani Kırmızı Kadife Pasta, dilden dile yayılıp, Amerikan tatlı kültüründen bize gelen en...

Devamını Görüntüle