içinde ,

Pastırmanın Faydaları Nelerdir?

Pastırmanın faydaları
Pastırma büyük baş hayvanların belli bölümlerinin kesilmesi ve ardından özel işlemden geçmesi ile hazırlanır. Türk kültüründe büyük bir yere sahiptir. Sofralarda sevilerek tüketilir, yokluğunda aranır. Bu kurutulmuş etin faydaları ise oldukça fazladır. Bugün sizlerle pastırmanın faydaları ile ilgili araştırmalarımı paylaşacağım. Ama önce pastırmanın geçtiği işlemlerden ve besin değerlerinden  bahsedelim.

PASTIRMA NASIL ÜRETİLİR?

Pastırma çemen içerir ve asıl besin değerleri çemendedir. Doğal kurutma yöntemleri ile üretilmesi önemlidir ve katkısız olarak sofralardaki yerini almalıdır. İçerdiği çemen ve kurutulan etin besin değerleri sayesinde sağlık deposudur pastırma. Uzmanlar tarafından ideal miktarda tüketimi önerilir.

PASTIRMANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Pastırma Az İşlem Görür

İşlenmiş bir et türü olan pastırmanın yapımında doğal yollar tercih edilmelidir. Az işlem gördüğü için besin değerleri de yüksek olur. Kurutulması ve salamura yapılmasının sonrasında çemenleme işlemi etin protein değerini arttırır. Yüksek protein içermesi nedeniyle pastırma sağlıklı bir besin olarak karşımıza çıkar.

  • Pastırma Sindirim Sistemini Düzenler

Yeterli miktarda ve düzenli olarak tüketilirse pastırma, sindirim sisteminde sık olarak ortaya çıkan mide ve bağırsak gazı problemlerini önler. Sindirim sisteminin dengeli ve düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
  • Pastırma Bağışıklık Sistemini Kuvvetlendirir

İçerdiği çemen sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücudu hastalıklara karşı korur ve kötü kolestrolü düşürür. Kalp rahatsızlıklarının önüne geçilmesine yardımcı olur. Böbrek ve tansiyon sorunlarında iyileştirici etkisi vardır.
  • Anne Sütünü Arttırır

Eskilerden gelen bir inanışa göre, doğum yapmış ve emzirme döneminde olan bir anneye pastırma yemesi önerilmiş. Pastırmanın anne sütünü arttırdığına inanılır.
  • Toksinlerin Atılmasında Fayda Sağlar

Üretiminde doğal yöntemler kullanılması ve az işlem görmesi sebebiyle pastırma kimyasal içermez. İçeriğindeki çemen ve yüksek protein sayesinde enerji verir ve vücuttan toksinlerin atılmasında faydalıdır.
  • Pastırma İştah Açar

Bol baharat içeriği sebebiyle iştah arttırır. Çok fazla yeme isteği uyandırabilir, iştahsız kişiler için fayda sağlar, ancak kilosunu kontrol etmek isteyenlerin dengeli tüketmesi tavsiye edilir.
  • Kansızlığa İyi Gelir

Pastırmada bulunan çemen kansızlığa iyi gelerek kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur.

IF- Intermittent Fasting Nedir?

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. Ay cok severim ve devamlı yesem bıkmam.. Anne sütüne kansızlıga faydalı oldugunu biliyordum hamilelikte ve dogumdan sonra cok tükettim.. Bu arada sayenizde canım gene cektı

  2. Pastırmanın bu kadar faydasını olduğunu bilmiyordum,en net bildiğim lezzetinn tartışılmaz olduğu ve sıcaklarda cemelısı aşırı kokutuyordu ınsanı:=)

  3. Bi abim “50 yaşına kadar etten sütten başka bişey yemeyecen, 50 den sonra ot” derdi. Tam olarak bunu işaret ediyor işte…

  4. Sürekli yemek kaydıyla severim özellikle paçanga böreğinde bayılırım. Yapılış aşamalarını seyretmiştim. Mükemmel bir lezzet

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

rüyada tanıdık biriyle kavga etmek

Rüyada Tanıdık Biriyle Kavga Etmek Ne Anlama Gelir?

İstanbul'un fethi

İstanbul’un Fethi Hakkında