Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları

Ramazan ayında, oruç tutarken belki de insanları en çok rahatsız eden konu ağız kokusudur. Bu olumsuz durum oruç tutan kişiye olduğu gibi etrafındaki insanlar için de rahatsızlık teşkil edebilir. Düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanıza rağmen oruç halindeyken oluşan ağız kokusu ile mücadele edemiyorsanız sizlere birkaç tane tavsiyemiz olacak. İftar ve sahur saatlerinde bu yöntemleri deneyerek ağız kokusuna karşı savaş açabilirsiniz.
Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yolları
Ramazan’da insanların düzenli olarak ağız ve diş bakımı yapmasına rağmen ağız kokusu gibi durumlar meydana gelebiliyor. Aşağıda vereceğimiz önerileri deneyerek sizde en etkili olanı bulabilir, ağız kokusuna elveda diyebilirsiniz! İşte Ramazan ayında ağız kokusu ile mücadele yöntemleri!
1- Sahur ve iftar arasında bol su tüketimi
Ağzımızda bulunan bakteriler tükürük ve kötü gazların salgılanmasına sebep olur. Bu sebeple de ağız bol bol nemlendirilmelidir. Bu sebeple ağzınızın kurumasına izin vermemeniz gerekmekte. Gün boyu susuz kaldığınız için ağzınızdaki bakterilerin sayısında da artış meydana geliyor. Bakterilerin artmasını engellemenin ilk yolu ise iftar ve sahur saatleri arasında bolca su içmekten geçiyor. Bu sebeple bu saatler arasında en az 2 litre su içmenizi öneririz.
2- Sahurda maydanoz, fesleğen ya da nane çiğneyin
Sahur saatinde deneyebileceğiniz bu yöntem yardımı ile günün bir kısmında ağzınızda oluşan kötü kokulara karşı savaş açabilirsiniz. Maydanoz, fesleğen ya da naneyi sahurda çiğnemeniz durumunda birkaç saatlik de olsa ağzınızda oluşan bu kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.
3- Sahurda yiyeceğiniz bir elma…
Elma da kötü ağız kokusuna birebir iyi gelen besinlerdendir. İçerisinde bulunan okside polifenoller aracılığı ile ağızda bulunan kötü kokuları nötralize eden elma aynı zamanda diş ve diş etleri için de son derece önemli bir besindir.
4- Limon yiyin
Ağız kuruluğu sebebiyle ağızda oluşan bakterileri öldüren besinlerden biri olan limon, bir bardak su ile içilebileceği gibi emilerek de yenilebilir. Bu sayede oruçluyken ağızda oluşan rahatsız edici kötü kokuların da önüne geçmiş olursunuz. İftarınızı açtıktan sonra bir fincan çayın içerisine bir dilim limon da ekleyebilirsiniz. Özellikle de soğan, sarımsak kokularına birebir…
5- İftar saatinde Türk kahvesi tüketimi
Kötü ağız ve nefes kokusuna sebep olan sülfürlü bileşikler, ağız boşluğunda bulunan bakterilerin artıklarıdırlar. Bu kötü ve rahatsız edici kokudan kurtulmanın bir diğer yolu ise kahve tüketimidir. Bu aşamada kahve çiğneyebilir, çiğnemeyi tercih etmiyorsanız da bir fincan Türk kahvesi içebilirsiniz. Bu sayede oruçluyken meydana gelen kötü ağız kokusuna karşı etkili bir önlem almış olacaksınız.
Ben evde olduğumda maydanoz yiyorum ben sonradan dişi fırçalayıp Harvard yapıyorum digerlerini denememiştim deneyeceğim tşkler
Gerçekten çok gerekli bir bilgi teşekkürler :)
diş fırçalıyom ben
Çok yararlı oldu Bənim için doğrusu
Oruç tutanlar için cok güzel bir bilgi bu
yazılan hepsini yapıyorum
Ramazan olması nedeniyle Kendime detoks yapıyorum zaten onun içerisine nane ve limon olduğu için bayağı bir fayda ediyor ayrıca bol bol su içmeme de yarıyor aralar kahve içmiyorum orada bir eksikliğim var onu da bu akşam içsem iyi olur
Oruç tutanların en çok rahatsızlık duyduğu konu bu, güzel bilgiler
su ve türk kahvesini çok sevmeme karşın yemekten sonra maalesef tüketemiyorum :)