içinde

Muz Kızartması ve Çikolata Kaplı Donmuş Muz Nasıl Yapılır?

muz kızartması

Kızarmış muz veya muz, Yucatan’da “platanos fritos”, Küba’da “maduros” ve Porto Riko’da “amarillos” olarak bilinir. Onlar kahvaltı veya herhangi bir ızgara gıda ile büyük bir katkı yapmak veya dondurma ile tepesinde tatlı olarak hizmet vermektedir. Muz kızartması nasıl yapılır sorusunun cevabını bu içerikte rahatlıkla bulabilirsiniz. Öte yandan çikolata kaplı donmuş muz tarifini de bu içerikte bulabilirsiniz.

Muz Kızartması Tarifi

  • Üç büyük olgun muzun kabuğu soyun (kabuklar koyu sarı olmalı, bazı daha koyu alanlar kabul edilebilir).
  • Kestiğiniz muzları, 1/4 inç kalınlığında diyagonal dilimler halinde kesin; kenara koyun.
  • Kızartma tenceresini 25-30 cm kadar yağ ile doldurun.
  • Muz dilimleri, her seferinde birkaç kez dikkatlice sıcak yağın içine yerleştirilir ve gerektiğinde altın kahverengi olana kadar iki ila üç dakika kadar pişirilir.
  • Yivli bir kaşıkla yağdan çıkarın ve kağıt havluları boşaltın. Çok yemek pişiriyorsanız, muzları 150 derecelik bir fırında sıcak tutabilirsiniz.
  • Muzun üzerine pudra şekeri ekleyin. Muzun üzerine pudra şekeri yerine rafine şeker de kullanabilirsiniz ve vanilyalı dondurma gibi bir tatlı olarak kullanın.

Muz Kızartması Yerine Çikolata Kaplı Muz

Dondurulmuş muzlar lezzetli ve sıcak bir gün için harika. Bu tarif aynı zamanda mutfakta çocuklar için iyi bir başlangıç tarifi – daldırma, rulo ve donmalarına yardımcı olmalarını sağlayın.

  • Fındıkları doğrayın ve topinglerinizi çıkarın; onları bir kenara koyun.
  • Muzlarınızı soyun. Muzları ikiye bölebilir veya tam halde bırakabilirsiniz. Muzları bir çubuğa koyun (çubuğu alttan yerleştirin).
  • Çikolatayı mikrodalgada veya düşük sıcaklıktaki bir fırında eritin (hatırlayın, çikolatayı sade tutun) Çok uzun süre bırakmadığınızdan emin olun.
  • Muzun yarısını veya tamamını eritilmiş çikolataya batırın. Düzgün görünmesini sağlayın.
  • Muzunu istediğiniz herhangi bir Toping’de yuvarlayın.
  • Balmumu kağıdına yerleştirin ve dondurucuya yerleştirin.
  • Muzları donuncaya kadar (yaklaşık 20-30 dakika) dondurucuda bırakın.
  • Muz çözünmeden önce zevkle yiyebilirsiniz

Hangi Muzu Kullanmalıyım?

Muz, genellikle yemek istediğiniz muzun olgunluğu olmalıdır (veya sade yemekten biraz daha keskin bir şekilde), çünkü onları dondurduktan sonra daha fazla olgunlaşmazlar. Sadece parçalanacakları için aşırı duygusal muz kullanmaktan kaçının.

Muz Soymak İçin En Etkili Yol Hangisidir?

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Mucize doktor dizisi

Mucize Doktor Dizisi Yeni Sezon Ne Zaman Başlayacak?

Ütü nasıl temizlenir

Ütü Nasıl Temizlenir?