Muhallebili kadayıf tatlısı hem sunumu hem de lezzetiyle herkesin çok seveceği, sütlü ve hafif bir tatlıdır. Yapımı da oldukça basit olan tatlıyı çok seveceksiniz.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
Malzemeler
1 litre süt
1 bardak toz şeker
4 kaşık un
3 kaşık mısır ya da buğday nişastası
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket sıvı krema
1 paket vanilya
Kadayıfı Kavurmak İçin
50 gram tereyağ ve ya sıvı yağ
300 gram tel kadayıf
5 kaşık toz şeker
1-2 bardak civarında dövülmüş ceviz içi
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yapılışı
Muhallebili kadayıf tatlısı yapımı için öncelikle derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte ocağın altını yakın ve kıvamını alana dek karıştırın. Krema ve vanilya en son eklenecek onları kenarda bekletin ve bu sırada tel kadayıfları kavurma işlemine geçelim. Derin ve geniş bir tava ya da tencereye yağı dökün, üzerine ister çiğ ister kavrulmuş olarak aldığınız kadayıfları ekleyin. Çiğ kadayıf alırsanız kavurma işlemi daha uzun sürecektir. Kadayıflar biraz kızarıp kavrulduktan sonra üzerine 5 kaşık toz şekeri ekliyoruz ve biraz daha kavuruyoruz. İyice kızaran tel kadayıfların üzerine ceviz içini ekliyoruz ve bir güzel karıştırıyoruz. Kenarda, tencerenin içinde duran ve soğuyan muhallebinin içine; paket krema ve vanilyayı ekleyerek çırpıcı yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Derin bir tepsi ve ya borcamın içine kavrulan kadayıfların yarısını ekliyoruz, üzerine muhallebiyi döküyoruz. Kalan kadayıfla da muhallebinin üzerini iyice kapatıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilediğiniz gibi keserek sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
3 Comments
Leave a Reply