Milföy hamuru kadınların buzdolabında sıklıkla bulunan, misafir geldiği zaman tam bir kurtarıcı mahiyetinde bir yufkadır. Milföy hamuru ile tatlı tuzlu bir çok hamur işi yapabilir ve misafirlerinizi mest edebilirsiniz.
Milföy hamuru kadınların buzdolabında sıklıkla bulunan, misafir geldiği zaman tam bir kurtarıcı mahiyetinde bir yufkadır. Milföy hamuru ile tatlı tuzlu bir çok hamur işi yapabilir ve misafirlerinizi mest edebilirsiniz.
Elmalı milföy hamuru
Malzemeler
Bir paket tuzsuz milföy hamuru
5-6 adet kırmızı elma
2 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı toz tarçın
fındık ve ya ceviz içi
1 yumurtanın sarısı
Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı
Elmaları kabuklarını soyup rendeliyoruz. Derin bir tencereye eklediğimiz elmaların üzerine şeker ve tarçın ekleyip pişiriyoruz. Ocağın altını kapattıktan sonra fındık ya da ceviz içini ekleyip malzemeyi soğumaya bırakıyoruz.Milföy hamurlarına istediğiniz şekli verebilirsiniz, şekil verdikten sonra hamurun ortasına malzemeyi ekleyip kenarlarını iyice kapatıyoruz. Üzerine bıçak yardımıyla kesikler çizerek yumurta sarısı sürüyor ve ardından önceden ısıttığımız fırında 200 derece sıcaklıkta pişmeye bırakıyoruz. Pişen hamurları çıkardıktan sonra isteğiniz doğrultusunda pudra şekeri dökerek servise hazır hale getiriyorsunuz.
Muhallebili Milföylü Tatlı
Malzemeler
1 paket tuzsuz milföy hamuru
2 bardak süt
5 kaşık şeker
2,5 kaşık un
1 kaşık buğday nişastası
1 kaşık tereyağ-margarin
1 paket vanilya
1 paket krema
3 kaşık labne peynir
Üzeri için: Pudra şekeri
Yapılışı
Milföy hamurları kare kare kesilerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tek tek dizilir ve kabarıncaya kadar 180 derece sıcaklıkta pişmesi sağlanır. Derin bir tencereye; süt, şeker, un, nişasta,margarin ve krema eklenerek pişirilmeye başlanır, pişen karışımın altını kapattıktan sonra içine labne peyniri ve vanilya eklenerek karıştırılır. Pişip kabaran milföyler ortadan ikiye kesilerek aralarına muhallebi sürülür ve üzerine diğer kat kapatılır.Bütün hamurlar bitince artık pudra şekeri dökerek süsleyebilirsiniz. Sunum yaparken üzerine sevdiğiniz meyvelerden dilimler ekleyerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Milföy Hamurundan Samsa Tatlısı
Malzemeler
1 paket tuzsuz milföy hamuru
1 bardak çekilmiş badem ya da fındık
2 kaşık şeker
Şerbeti için
5 bardak şeker
5 bardak su
Bir kaç damla limon
Yapılışı
Şerbeti yapmak için derin bir tencereye, su ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz, kaynamaya başladığı zaman bir kaç damla limon sıkıyoruz ve kısık ateşte biraz daha kaynamasını sağlıyoruz. Bir kasenin içine şeker ve çekilmiş bademi koyup karıştırıyoruz. Kare kare kestiğimiz milföy hamurlarının içine bademli şekerli malzemeden ekleyip rulo şeklinde sarıyoruz ve ufak ufak 3 parça olacak şekilde bıçakla kesiyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hepsini diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında malzemeleri pişiriyoruz. Piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Hamurlar soğuk, şerbet ılık olacak şekilde üzerine döküyoruz. Çok lezzetli ve pratik bir tatlı.
Afiyet Olsun.
5 Comments
Leave a Reply