içinde

Lezzetli ve Hafif Sütlü Tatlılar

sütlü tatlılar

Her tatlının yeri ayrıdır fakat sütlü tatlıların yeri çok başkadır. Yazın gelmesiyle beraber şerbetli ve ağır tatlılar çok fazla tercih edilmiyor, sütlü tatlılar yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında. Bu yazımda sizlere yapımı pratik ama bir o kadar da lezzetli bir kaç sütlü tatlı tarifi vereceğim.

Birbirinden lezzetli sütlü tatlılar tarifi bu yazıda!

Panna Cotta

Bir italyan tatlısı, lezzetli ve bir o kadar hafif bir tatlıdır. İtalyanca’da pişmiş krema demek Panna Cotta, hafif ve lezzetli olmasının yanı sıra sunumunda çok fazla alternatif olabiliyor. Çilekli, karamelli, kahveli, böğürtlenli ve daha bir çok şekilde süsleyerek sunum yapabilirsiniz.

 

Malzemeler

10 Gram toz jelatin
1 paketten biraz fazla 300 ml krema
3/4 yani 200 ml kadar süt
4 kaşık toz şeker
Yarım paket vanilya
Sosu için: Hazır karamel sos kullanabilirsiniz.

Yapılışı

Ufak bir tencereye; süt, krema ve şekeri ekleyerek ısıtın. Toz jelatinin üzerine su dökün ve mikrodalga fırında 2-3 saniye ısıtın ve erimesini sağlayın. Jelatin eridikten sonra sütlü malzemenin içine ekleyin ve jelatin iyice eriyene kadar karıştırın. Karışımın kaynamasına asla izin vermemelisiniz. En son olarak vanilyayı ekleyin karıştırın ve ocaktan alın tencereyi. Küçük kaselere dökebilirsiniz. Eğer ki tatlınızı soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp, ters çevirip sunumunu yapmak istiyorsanız, kullanacağınız kapların içini su ile iyice ıslatıp malzemenizi öyle dökün. Buzdolabında en az 2-3 saat soğutmanız gerekiyor. Soğuyan Cotta’ları sunum yapmak için kalıbından çıkarttığınız zaman karamel sos ile süsleyebilirsiniz.
NOT: Bu tarif için jelatin kullanmak zorundayız, jelatin tatlının jöle kıvamında katı ve dağılmadan durmasını sağlıyor. Pastahanelerde ve pasta malzemeleri satan yerlerde artık kolayca jelatin bulabilirsiniz.

İncir Telemesi

Ege bölgemize özgü bu lezzetli tatlıyı yapmak hem çok basit hem de hafif olduğu için yemesi çok güzel.

 

Malzemeler

5 bardak süt
15 tane kuru incir
Yarım bardak ceviz
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı

İncirlerin yumuşaması için en az bir saat önceden sıcak suya koyup bekletin. Sütü tencereye koyun ve ısınmaya bırakın, o sırada incirleri küp küp doğrayın. Sütün kaynamasına izin vermeyin, kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Süt bir miktar soğuduğu zaman içine incir ve tarçını ekleyin, pürüzsüz bir hale gelene kadar da blendırdan geçirin. Hazırladığınız karışımı hızlı bir şekilde kaselere paylaştırın. Oda sıcaklığında en az bir saat beklettikten sonra kıvamını alabilmesi için en az 1 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın. Üzerine toz haline getirdiğiniz cevizleri ekleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

İstanbul Devlet Konservatuarı Kapatılıyor

İstanbul Devlet Konservatuarı Kapatılıyor

Kadınların Vazgeçilmezi: Protez Tırnak