içinde

Birbirinden Lezzetli Salata Tarifleri

Salata Tarifleri

Sofralarımızın vazgeçilmezidir salatalar, ramazan ayının da gelmesiyle birlikte herkesi ne pişirsem heyecanı aldı. Yemekleri pişirdik ama masamız boş mu görünsün? Lezzetleri canlandırmak adına masanın ortasında rengarenk görünen, iştah açan salata tarifleri bu yazımızda yer alacak.

Közlenmiş Kırmızı Biber Salatası

 

Közleme olayı şüphesiz, en çok kırmızı bibere yakışıyor. Közlenen kırmızı biberin lezzeti iki katına çıkıyor. Et yemeklerinin ve özellikle mangalın yanına çok yakışıyor. Şimdi pratik ve leziz salata tarifimize geçelim.

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzemeler

6 tane kırmızı biber
1-2 diş sarımsak
3-4 dal taze soğan
bir miktar zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık nar ekşisi

Yapılışı

Biberleri bir güzel yıkayıp kuruladıktan sonra, ister ocakta ister fırında közleyin. Közlenmiş biberlerin kabuklarını soyarak, içinden çıkan tohumlarını atın ve biberleri küçük küçük doğrayın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve rendeleyin. Biberlerin üzerine; tuz, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip karıştırın. Soğanları ince ince doğradıktan sonra salatanın üzerine serpiştirin. Son olarak isteğe bağlı bir kaç cevizi ince ince kırarak salatanın üzerine atabilirsiniz.

Brokoli Salatası

 

Sağlıklı bir sebze olmasından ötürü seveni ve tüketeni boldur. Çorbası, sosları da oldukça meşhurdur. Sağlık deposu bu salata tarifi nasılmış bakalım.

Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 8- 10 dakika

Malzemeler

Yarım kilo brokoli
2 adet havuç
3-4 dal taze soğan
2 kırmızı biber
Yarım su bardağı haşlanmış mısır
1 yarım limon
1 yemek kaşığı sirke
Bir miktar zeytinyağı
1 çay kaşığı kadar tuz

Yapılışı

Temizleyip yıkadığınız brokoli ve havuzu 8-9 dakika tencerede haşlayın. Haşlanan sebzeleri, süzgece alarak soğumaya bırakın. Kırmızı biberi ortadan ikiye kesin, tohumlarını temizleyip yıkayın, yarım ay şekilde doğrayın. Doğrayıp, haşladığınız malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Zeytinyağı, sirke, limon ve tuzu karıştırıp salata malzemelerinin üzerine ekleyin. Fazla bekletmeden servis yapın.

Beyaz Lahana ile Salata

 

Ünlü fast food restoranlarında sıkça gördüğümüz, severek yediğimiz coleslaw’u artık evlerimizde yapıyoruz, üstelik hazırlanışı da çok basit.

Hazırlık süresi: 25-30 dakika

Malzemeler

Yarım kilo kadar beyaz lahana ( küçük boy olanlardan)
2 tane havuç
2 adet kuru soğan
Tuz
Limon suyu
Sirke

Yapılışı

Lahananın üstündeki ince yaprakları soyun ve atın. Lahanayı ortadan ikiye ya da dörde bölün, çok ince olacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı da aynı şekilde kabuklarını soyup yıkadıktan sonra çok ince doğrayın. Havuçların kabuklarını soyarak rendeleyin. Bütün malzemeleri karıştırın. Ayrı bir kasede zeytinyağı, limon, sirke ve tuzu karıştırdıktan sonra malzemelerin üzerine dökün ve servis edin.

Afiyet olsun.

Farklı Güllaç Tarifleri İçin Buraya Tıklayın

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

İki Farklı Güllaç Tarifi

İki Farklı Güllaç Tarifi

Iniesta'dan duygu dolu veda

Iniesta’dan Duygu Dolu Veda