içinde

Lazanya Tarifi

Lazanya

Lazanya, dünyada çok sevilerek yenilen oldukça ünlü bir yemektir. Lazanya bir çeşit özel İtalyan makarnasıdır. Bir çok çeşidi vardır. Beşamel soslu, domates soslu, kıymalı, parmesan peynirli gibi.

Lazanya Tarifi

Malzemeler

12 yaprak lazanya

250 gram dana kıyma

1 orta boy soğan

2-3 diş sarımsak

3 tane domates

300-350 gram mozarella peyniri

3 kaşık parmesan peyniri

1 kaşık pesto sos

1 kaşık domates salçası, isterseniz biber salçası

180 gramlık kutu Labne peyniri

Bir miktar zeytinyağı

Tuz,karabiber, kırmızı toz biber ve kekik

Yapılışı

Domatesleri rondodan geçirin ve bir kasede hazır şekilde bekletin, mozarella peynirini de rendeleyin, 1 adet orta boy soğanı çok ince doğrayın ya da robottan geçirin ve 2-3 diş sarımsağı da aynı şekilde rendeleyerek soğanların üzerine atın. Ön pişirme gerektirmeyen lazanyalardan aldıysanız önceden haşlamaya gerek olmadığı için daha pratik olacak fakat yine de biraz sıcak suda bekletip yumuşamalarını sağlayabilirsiniz. Ocağa koyduğunuz ve biraz ısıttığınız tavaya zeytin yağını ekleyin, yağ ısındıktan sonra kıymayı tavaya alabilirsiniz.Kıyma kavrulup biraz piştikten sonra kekik, karabiber, kırmızı toz biber ve tuz ekleyip iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 5 dakika kadar da bütün malzemeleri iye kavurun ve ardından domates ya da biber salçasını ekleyin. İyice karıştıktan sonra sıra domatesleri eklemeye geldi. Domatesler iyice kendini bırakana kadar, 10 dakika boyunca iyice pişmesini sağlayın. Pişen malzemeyi bir kenara alıp soğumaya bırakın.

Lazanya Katmalarına Sürülecek Sos

Lazanyanın katmalarına sürmek için peynirli sosu hazırlamaya geçin. Derin bir kapta duran mozarella peynirinin içine 3 yemek kaşığı parmesan peynirinin bir kısmını ekleyin bir kısmını lazanyanın üzerine eklemek için kenara ayırın. 180 gram Labne peynirini ve pesto sosunu da içine ekleyin ve iyice karıştırın. Lazanyalara sürülecek sos böylece hazır hale geldi.

Fırın Kabına Dizme Aşaması

Fırın kabını ya da tepsisini güzelce yağlayın. Tepsinizin genişliğine göre 2 ya da 4 adet lazanya yaprağını tepsinin dibine koyun ve üzerine kıymalı sostan ekleyin. İkinci kat lazanyaları ekledikten sonra hazırladığınız peynirli sostan sürün ve üzerine lazanya yaprakları kapayın. Lazanyaların üzerine bu sefer kıymalı harçtan ekleyin. Bir kıymalı harç bir peynirli sos şeklinde tepsinize dizin. En son malzemeyi yaydıktan sonra kalan lazanya yaprakları ile kapatın. Lazanya yapraklarının üzerine daha evvel kenara ayırmış olduğumuz mozarella peynirini ve parmesan peynirini serpiştirin ve iyice yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

Afiyet Olsun.

 

   Fırında Hindi Tarifi

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

2018 Yılında Türkiye'nin En Önemli Arkeolojik Keşifleri İstanbul Beykoz

2018 Yılında Türkiye’nin En Önemli Arkeolojik Keşifleri

ikiz

İkiz Kardeşler Tayland’da Evlendirildi!