içinde

Köstebek Pasta Tarifi

Köstebek Pasta

Köstebek pasta çok lezzetli ve yemesi hafif bir pasta türüdür. Yapılışı ve görüntüsü farklı ve lezzeti harikadır. Kakao ve muzun birleşiminden doğan lezzeti sevenler bu pastaya bayılırlar. Ben şahsen kakao ve muzun karışımına bayılıyorum. Yapılışı kolay ve pratiktir. Tarifimize geçelim hemen.

Köstebek Pasta Tarifi

Malzemeler

3 tane yumurta

1 bardak toz şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 bardak süt

2 yemek kaşığı kakao

2 bardak un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

1 paket sade krem şanti

1 paket toz krema

2.5 su bardağı süt

İçine koymak için de 4 tane muz.

Yapılışı

3 yumurta ve 1 su bardağı şeker iyice çırpılır, muhallebi kıvamı alınca çırpma işlemi bırakılır. İçine sıvı yağ ve süt eklenerek karıştırılır. Kek yaparken unu her zaman elemek gerekir, bu nedenle un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da elekten geçirerek ekleyiniz. Tahta bir kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Fırın tepsisine ya da borcama yağlı kağıt serin, kelepçeli kek kalıbı kullanmak daha pratik olacağı için kek kalıbını yağlı kağıdın üzerine koyarak bütün malzemeyi dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğumasını bekleyin ve kek soğuduktan sonra keserek içini oyun. Derin bir kapta kremasını hazırlayın. Soğuk süt ile krem şanti ve toz kremayı iyice çırpın. Muzları uzunlamasına keserek pastanın içine dizin ve üzerine kubbe şeklinde olacak şekilde kremayı dökün. Kenara ayırdığımız kek parçalarını robottan geçirin ya da eliniz ile ufalayın fark etmez, kremanın üzerini kapayacak miktarda serpiştirin. Krema ve kek parçaları artabilir, kalan kek parçalarını ve kremayı kaselere koyarak değerlendirebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

    Fırında Kabak Tatlısı

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

öpüşmenin faydaları ve öpüşme hakkında merak edilenler

Öpüşmenin Faydaları Saymakla Bitmiyor

kış kampı hakkında bilgiler ve püf noktaları

Kış Kampı Hakkında Bilgiler, Püf Noktaları