Kompostonun Faydaları Nelerdir?

Komposto içinde bulunan meyvelerden dolayı sağlığa oldukça yararlı bir içecektir. Bir çok şekilde ve bir çok farklı meyve ile pişirilebilir. Kompostonun faydaları ile ilgili yazımı mutlaka okuyun ve kompostoyu sofralarınızdan eksik etmeyin.
KOMPOSTONUN FAYDALARI NELERDİR?
- Lifli içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırır, sindirimde kolaylık sağlar ve kabızlık için birebirdir.
- Mide rahatsızlıklarının tedavisinde rolü büyüktür. Ülser gibi tedavisi zor hastalıklar için şifa kaynağıdır.
- Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
- Kalp dostudur. Kalbi korur.
- Cilt için yararlıdır.
- Kansere karşı koruyucu bir etkiye sahiptir.
- İçindeki meyvelerde bulunan vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri barındırır. Bu nedenle vücudumuza güç katar.
- Zihinsel yorgunluğun giderilmesini sağlar.
- Vücudumuzun su ihtiyacı karşılar.
- Bağışıklık sistemimizi güçlendirir.
- İştah açar.
- Astım hastalığına iyi gelir.
- Gribal enfeksiyona karşı koruyucudur.
KOMPOSTO NE ZAMAN TÜKETİLMELİ?
Kompostoyu yemeklerle birlikte tüketirsek çiğneme sırasında bize kolaylık sağlar ve hazma yardımcı olur. Yemeklerden sonra da tüketilebilir. İçeriğinde bulunan meyvelerin suyu kadar o meyvelerin posaları da oldukça faydalıdır. O nedenle kompostonun hem suyunu içmek hem de meyvelerini tüketmek çok önemlidir. Ramazan ayında sahurda içeceğiniz bir iki kase/ bardak komposto kan şekeri seviyenizi korur.
HANGİ MEYVELERLE KOMPOSTO YAPILABİLİR?
Pek çok meyvenin kurusu ve yaşı ile komposto yapılabilir. Elma, ayva, üzüm, erik, kayısı, portakal, mandalina, kuru vişne, kızılcık, armut en çok komposto yapılan meyvelerdir. İstenilirse bu meyvelerle karışık komposto da yapılabilir. Yaz, kış tüketilebilir.
KOMPOSTO TARİFLERİ
-
KURU ÜZÜM KOMPOSTOSU TARİFİ
-
KAYISI KOMPOSTOSU TARİFİ
-
AYVA KOMPOSTOSU TARİFİ
-
ARMUT KOMPOSTOSU TARİFİ
Col severim
Lıkır lıkır iç doyamazsin tadıma bütün vitaminler bende haydi gel sofraya
Usenmek olmasa esasinda en saglikli icecek. Marketten kutulanmis meyve sulari yerine komposto icmek en sagliklisi.
Sabah aç karnına o kadar güzel gidiyor kii
Komposto ve onun eşsiz tadı çok yaparım ☺️ çok içerim… Buradaki tarifleri de en kısa sürede deneyeceğim ☺️
Çok severim. Ben karışık olarak yapıyorum. Kuru kayısı, üzüm, kuru elma, kuru armut genel olarak bunları kullanıyorum yaparken.
Elma kompostosu çok gusel tadı
Kompostoya tarcın seven tek kişi benim sanırım :/
Doğal şekere sahip üzüme bile şeker… Tuhaf ve anlamsız