SON DAKİKA

Kinoa Nedir? Nasıl Tüketilir?

cool
Kinoa Nedir? Nasıl Tüketilir?

Kinoa yüksek değerde protein içerdiği için son zamanlarda ülkemizde sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Tahıl ve tohum ailesinden olan Kinoa çok besleyici olduğu için diyetisyenler tarafından da tavsiye edilmektedir.

Kinoa yüksek değerde protein içerdiği için son zamanlarda ülkemizde sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Tahıl ve tohum ailesinden olan Kinoa çok besleyici olduğu için diyetisyenler tarafından da tavsiye edilmektedir.

Kinoa’nın tarihi aslında çok eski yıllara dayanır fakat bizler 2013 yılına kadar bu bitkiyi bilmiyorduk bile. 2013 yılında NASA astronotlarının kullanmasıyla gündeme gelmiş ve 2013 yılı Kinoa yılı ilan edilmiştir. Diğer tohumlu ürünlerden ayrılan yanı ise, öğütülerek değil de pirinç ve bulgur gibi şişirilerek yani haşlanarak yeniliyor olmasıdır. Oldukça besleyici bir vitamin deposu olan bu tohum kolay sindirilebilir olduğu için de tüketimi tavsiye edilir.

Kinoanın Besin Değerleri

Yüksek oranda protein, mineral ve vitamin içerir, lifli bir besin olduğu için yüksek kolesterolü olan kişiler de gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Kinoanın tohumları küçük mucize gibidir adeta; yüksek kolesterol, sindirim sistemi, kilo verme ve tansiyon gibi durumlar için oldukça etkili ve sağlıklı bir besindir. Az yağlı ve kolay sindirilebilir olduğu için metabolizma hızını 5 kat arttırır. Bu yüzdendir ki diyetlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Kabızlığa iyi geldiği için her yaştan insanın kolayca tüketmesini sağlar. Kinoanın hipofiz bezinin büyüme hormonlarını çalıştırdığı biliniyor ve bu sayede yaşlanma etkilerini azaltarak cildin sağlıklı dinç görünmesini sağlıyor. Vegan beslenen kişilerin de kullanımı için de uygundur, veganlar et ve süt ürünleri tüketmediği için protein kaybı yaşayabilirler bu açıdan kinoa onlar için güzel bir besindir. Yüksek oranda kalsiyum içerdiği için kemikler ve dişler için de oldukça iyi bir güçlendiricidir. Tokluk hissi verdiği için de kilo verme üzerinde etkisi büyüktür.

kinoa

Nasıl Tüketilir?

Kinonun kullanım alanı oldukça geniştir. Gluten içermediği içinde çölyak hastaları güvenle tüketebilmektedir. Tüm yemeklerin yanına yakışacak bir lezzettedir. Tokluk süresini uzattığı için salatalarda özellikle tercih ediliyor. Bunun yanında pirinç ya da bulgur pilavı yerine kinoa haşlanarak et yemeklerinin yanında servis edilebilir. Un haline getirildiği takdirde kek, kurabiye, poğaça gibi hamur işlerinde kullanılabilir hatta krep ve puding yaparken dahi kullanılmaktadır. Knioa ile yapılacak tariflere internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.

 

Chia Tohumu İle İlgili Merak Ettikleriniz Burada

Yorumlar

2
Kimler Neler Demiş?

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
basak1881seher35arslan Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
seher35arslan
Üye
seher35arslan

Çok güzel bilgiler. Emeğinize sağlık olsunduuu

basak1881
Üye
basak1881

harika !

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

10 Nisan 2018, 13:08

Az Malzeme İle Kek Yapımı

Harika bir kek yapmak istiyorsunuz ama çok mu korkuyorsunuz? Yaptığım kek kabarmazsa? Ya yumuşak olmazsa? Bu korkularınızı bir kenara bırakın, kimse sizden kat kat pastalar yapmanızı beklemiyor. ” Ben bunu beceremem, boş verelim” deyip yarım bırakmaya son. Fırından harika bir kek çıkaracağınıza emin olabilirsiniz. Şimdi az malzeme ile kek yapımı...

Devamını Görüntüle