içinde

BayıldımBayıldım

Karakuş Tatlısı Tarifi

karakuş tatlısı tarifi

Adana’nın karakuş tatlısı nasıl yapılır? Karakuş tatlısı tarifi, pişirme önerileri, püf noktalarını sizler için hazırladık.

Karakuş Tatlısı Tarifi

Adana’nın meşhur tatlısı olarak bilinen karakuş tatlısı bu ara bir yemek yarışmasında hazırlandığı için merak edilir oldu. Bizde sizler için karakuş tatlısının tarifini hazırlayalım dedik. Adana’nın kebabı, şırdanı  ünlü olduğu kadar karakuş tatlısı da çok meşhurdur. Aynı zamanda çok konuşulan lezzetler arasında yer alıyor. Peki Karakuş tatlısı nasıl yapılır? İşte Karakuş tatlısı yapımı, püf noktaları, pişirme önerisi ve tarifi…

 Adanalılar bu tatlıyı en çok misafir geldiklerinde yaparlar. Bu yüzden misafir tatlısı olarak da biliniyor. Kızaran hamurun içerisinde bulunan cevizli ve tarçınlı harç ayrı bir lezzet veriyor. Tadı damağınızda kalan bir lezzet şöleni yaşıyorsunuz. Peki, karakuş tatlısı nasıl yapılır? İşte karakuş tatlısı için malzemeler…

Karakuş tatlısı için pişirme önerileri:

Tatlınızı yağda kızartmak istemiyorsanız fırında da yapabilirsiniz. Ama tatlının orijinali yağda kızartılarak yapılmaktadır. Fırında pişirmek istiyorsanız ısı 180 derece olmalı. Fırında üstü kızarana dek pişirmeniz yeterli olacaktır.

Karakuş tatlısı püf noktaları:

Soğuk şerbet-sıcak tatlı denklemini bilmeyen yoktur. Şerbetli tatlıların çoğunda olduğu gibi bu tatlıda da bu denklem geçerli. O yüzden ilk önce şerbetini hazırlayın. Tatlınızı hazılarken soğumaya bırakın.

Malzemeler:

-1 adet yumurta
-1 çay bardağı kadar yoğurt
-1 çay bardağı kadar su
-Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
-1 tatlı kaşığı kadar sirke
-Yarım çay kaşığı kabartma tozu
-Yarım çay kaşığı tuz
-5 su bardağı kadar un

İç Malzemesi:

-2.5 su bardağı kadar ceviz içi

-2 tatlı kaşığı kadar tarçın (kendinize göre ayarlayabilirsiniz)

-2 yemek kaşığı kadar toz şeker

Şerbeti için:

-3,5 su bardağı kadar su
-3 su bardağı kadar toz şeker
-Yarım limon

Kızartmak için:

-1 su bardağı kadar sıvı yağ

Açmak için:

-4 veya 5 yemek kaşığı kadar nişasta

Karakuş tatlısı nasıl yapılır?

Şerbetini hazırlamak için:

-Şerbetin soğuması için ilk önce şerbeti hazırlıyoruz. Şerbet için gerekli olan 3.5 bardak su ve 3.5 bardak toz şekerini bir tencereye alın. İçerisine yarım limonun suyunu sıkın. Kabuğuyla birlikte limonuda da içine atın.

-Ocağın altını açın. Şeker eriyene dek karıştırın.

-Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 15 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Şerbetiniz hazır. Limon kabuğunu içinden çıkartın. Şerbetinizi soğumaya bırakın.

Hamuru için:

-Hamur için gerekli olan yumurta, yoğurt, yağ, su, sirke, kabartma tozu, tuz ve unu bir kaba alıp iyice yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Bunu elde edene kadar yoğurmaya devam edin. 5 bardak un az gelebilir. Göz kararı bir miktar daha ilave edebilirsiniz.

-Hamuru yoğurduktan sonra hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Beze haline getirin. Bu bezelerin üstünü nemli bir bezle örtün. yaklaşık 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

İç harcı hazırlamak için:

-2.5 su bardağı kadar ceviz içini, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 2 tatlı kaşığı tarçını bir kabın içerisinde karıştırın.

Birleştirme ve pişirmesi için:

-Dinlendirdiğiniz hamur bezelerini, hamuru açacağınız yere bolca nişasta dökün

-Bezelerden birini alın. Bezenin üstüne de nişasta serpin. Bezeleri açabildiğiniz kadar ince bir şekilde açın.

-Bezeyi ince bir şekilde açtıktan sonra, açtığınız yufkanın yarısına kadar kısmını katlayın. Bu katlama yaklaşık 2 parmak genişliğinde olacak. Katladığınız yufkaya akordiyon şeklini verin.

-Katladığınız bu kısma hazırladığınız iç harçtan koyun. Aralarında 2 parmak kadar mesafe bırakarak bu işlemi yapın.

-Yufkanın katlamadığınız diğer yarısını da akordeon şeklini verin. Öbek öbek koyduğunuz iç harcın üzerine kapatın. Üstünü hafifçe bastırın.

-Öbeklerin yanlarından hamuru büzüştürün. Parmağınızla bir şeker paketi yapıyor gibi sıkıştırın.

-Sıkıştırdığınız yerlerden öbekleri kesin. Açılmaması için yanlarından tekrar sıkıştırın. Minik minik şeker paketleri şeklinde tatlınızı şekillendirin.

-Bu şekilde tüm hamurunuzu hazırlamaya devam edin.

-Hazırladığınız tatlıları, bir tavaya bolca yağ koyup, iyice kızartın. İyice kızan yağın içine hamurları atın. Altını kısın. Bu şekilde çevirerek altını ve üstünü güzelce kızartın.

-Kızarttığınız hamurları soğumuş olan şerbetin içine atmaya başlayın.

Afiyet olsun.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. çok lezzetli görünüyor, ama biraz oyaza sanki :)) hamurları tek tek sekil verdikten sonra yağda kızartmak vakit alan birşey.. baklava gibi tepsiye dizip fırına atsak olmazmı acaba :))

    • Bunu yapıcak kapasite bende olmadıgından ya adana turu takip etcem yada imrenerek bakmaya devam görüntüsü falan cok güzel ama favorım her daim sütlü tatlılar

  2. yaa tatlı yaa na kadar güzel duruyor. ancak yapmak için üşünmemek lazım. gerçi malzemeleri ve yapılışı kolaymış. ama kendimde o azmi göremiyorum 😀
    üşengeçlik üst seviyede 😀

  3. Okurken ağzım sulandı yemin ederim iç harcı çok lezzetli cunku hep ceviz ve tarçın uyumu beni be ağzımı etkiler keşke deneyebilecek vaktim olsa da yapsam yesem

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

kızamık nedir

Kızamık Nedir?

oğlak burcu 2020

Oğlak Burcu 2020 Yılı Yorumları