Mutfak

Kağıtta Pişen Lezzetler

Kağıtta pişen lezzetler hem pratiktir hem de besin değeri kaybolmaz. Ünlü şef Arda Türkmen’in hazırladığı 3 farklı lezzet sizlerle!

Kağıtta Pişen Lezzetler

Kağıtta Rezeneli Somon

Kağıtta pişen lezzetler

Porsiyon: 2 kişilik

Malzemeler:

2 parça somon fileto, 1 adet kök kısmı ince ince dilimlenmiş ve yaprakları kabaca doğranmış rezene, 10-12 adet kadar çeri domates (isteğe göre renkli olabilir), 2 çorba kaşığı kapari, 2 dilim limon, tuz, karabiber ve zeytinyağı.

Yapılışı:

Büyükçe bir yağlı kağıt parçasını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine rezene dilimlerini somonlara taban yapacak şekilde yerleştirin. Ardından rezene dilimlerinin üzerine somonları koyun. Her somonun üzerine bir dilim limon koyun. Rezene yaprakları ve kaparileri serpiştirin. Çeri domatesleri somonların yanına dizin. Tuz ve karabiber serpiştirdikten sonra üzerilerine zeytinyağı gezdirin. Kağıdı paket yapar gibi katlayıp kapatın. Önceden ısıtılan 200 derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun!

Pratik Ve Lezzetli Atıştırmalıklar

Kağıtta Aromatik Otlu Taze Patates

Kağıtta pişen lezzetler

Porsiyon: 2 kişilik

Malzemeler:

500 gram taze bebek patates, 1 dal taze biberiye, 1 dal taze kekik, 3-4 yaprak taze adaçayı, 3 diş sarımsak, 2 dal ince kıyılmış maydanoz, taze çekilmiş karabiber, tuz ve zeytinyağı.

Yapılışı:

Taze bebek patatesleri bir kabın içerisinde iyice yıkayın. Bir parça yağlı pişirme kağıdını fırın tepsisine koyun. Üzerine en az dörde böldüğünüz patatesleri yayın. Bebek patateslerin üzerine zeytinyağı gezdirin ve tuz, karabiber serpiştirin. Sarımsak, taze biberiye, taze kekik ve taze adaçayını da ekleyip iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra yağlı pişirme kağıdını paket gibi katlayın. Fırın tepsisini önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün ve 30-35 dakika kadar pişirin. 30-35 dakika sonra çıkardığınız patatesleri 10 dakika kadar bekletin, dinlendirin. Servis yapacağınız zaman üzerine kıyılmış maydanozları serpiştirmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Pratik Börek Tarifleri – Resimli

Kağıtta Akdeniz Usulü Tavuk

Kağıtta pişen lezzetler

Porsiyon: 2 kişilik

Malzemeler:

1 adet yatay olarak ikiye kesilmiş tavuk göğsü, 2 diş ince kıyılmış sarımsak, 4 dal taze kekik, 10 adet ikiye bölünmüş çeri domates, 90 gram yağlı ve küp küp doğranmış Ezine peyniri, 1 çorba kaşığı dilimlenmiş siyah zeytin, 1 çorba kaşığı dilimlenmiş yeşil zeytin, zeytinyağı, tuz ve karabiber.

Yapılışı:

Yağlı pişirme kağıdını fırın tepsisine yayın. 2 dal ince kekiği ince ince kıyın. Tavuk parçalarını karabiber, tuz, zeytinyağı, sarımsak ve kıyılmış kekik ile iyice karıştırıp, pişirme kağıdının üzerine yayın. Yaydığınız karışımın üzerine ikiye bölünmüş çeri domatesleri ve ince dilimlediğiniz zeytinleri ve küp küp doğranmış Ezine peynirlerini ekleyin. Kağıdı paket şeklinde kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

/la cucina Italiana

yym

Shall We? olmadan yapamaz O!

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu