içinde

Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan cevizli kurabiye çok lezzetli ve yemesi keyifli bir çörek çeşididir.

Hindistan cevizli kurabiye ile misafirlerinize lezzetli bir sunum yapabilirsiniz.

Hindistan cevizi tropikal bölgelerde yetişen lezzetli bir meyvedir. Ülkemizde meyvesi ve kurutulmuş şekli ile kullanımı mevcuttur. Hindistan cevizi meyvesi çok lezzetli ve oldukça faydalı bir meyvedir. Metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme de yardımcı olur. Bunun yanında bilinen en güçlü ve sağlıklı makyaj temizleyicidir. Suya dayanıklı yani waterproof rimelleri bile gözlerden kolayca çıkartıyor. Hindistan cevizini pasta ve çeşitli tatlıları süslerken oldukça sık kullanırız. Bu yazımda sizlere harika lezzeti olan Hindistan cevizli kurabiye tarifi vereceğim.

Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler

1 paket margarin(oda sıcaklığında)

2 tane yumurta

1 su bardağı şeker

4 bardak un

1 paket kabartma tozu ve vanilya

Üzeri için de 1 çay bardağı hindistan cevizi

Yapılışı

Derin ve genişçe bir kabın içine 4 bardak unu döküyoruz. Unun ortasını havuz gibi açıyoruz ve margarini koyuyoruz. 2 adet yumurtanın bir tanesinin beyazını bir kaseye ayırıyoruz ve geri kalanı unun üzerine döküyoruz. Margarin, un ve yumurtayı biraz yoğurduktan sonra 1 su bardağı toz şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice yoğuruyoruz. Hamuru iyice yoğurup kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak olmasına özen gösteriyoruz. Hamuru açma işlemine sıra geliyor ve masanın üzerine bir miktar döküyoruz. Yoğrulan hamurdan bir parça kopartıp, serçe parmağı kalınlığında olacak şekilde merdane ile açıyoruz. Yeterli kalınlıkta olduktan sonra isterseniz küçük çay bardağı isterseniz kurabiye kalıbı ile hamura bastırarak kesiyorsunuz. Daha evvel kaseye ayırmış olduğumuz yumurta beyazını bir çatal yardımı ile çırpıyoruz. Merdane ile açıp, kalıplar ile şekil verdiğimiz kurabiye hamurlarının her iki yüzünü önce yumurta sarısına batırıyor sonrasında ise hindistan cevizine batırıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serersek hamurun yapışmasını ve yanmasını önler. Kurabiyeleri tepsiye diziyoruz.Önceden ısıtılmış ve 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Kurabiyelerin çok fazla kızarması gerekmiyor. Pişen kurabiyeleri servis tabağına alıp sunum yapabilirsiniz.

Hindistan cevizli kurabiye sıcak ikram edilirse daha lezzetli olur. Çay saatlerinde, günlerde ya da canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz oldukça pratik ve lezzetli bir tariftir.

Afiyet Olsun.

 

                         Tarçınlı Kurabiye Tarifi

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

anti stres cayi

Anti Stres Çayı Tarifi

kim milyoner olmak ister

Kim Milyoner Olmak İster Yarışmasında Bir İlk Yaşandı