içinde

Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Fırında kabak tatlısı

Fırında kabak tatlısı ya da tencerede hiç fark etmez bizler kışın kabak tatlısı yemeyi çok seviyoruz. Kabak tatlısının yeri bizde çok başkadır.

Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle alacağınız kabağa göre işleme başlanır. İsterseniz hiç kesilmemiş ve soyulmamış bütün kabak alabilir, isterseniz de soyulmuş, kesilmiş hatta dilimlenmiş olarak da alabilirsiniz. Bütün kabak alacaksanız onu doğru parçalamak, kesmek ve kabuklarını temizlemek ve içindeki çekirdeklerini temizlemek çok önemli. Tabi ki güzelce yıkamayı da unutmuyoruz.

Malzemeler

Yarım kilo bal kabağı

1.5 su bardağı şeker

Şekeri damak tadınıza göre arttırabilirsiniz.

1 avuç ufak kırılmış ceviz

Yapılışı

Bal kabağını güzelce temizledikten sonra çok büyük ve kalın olmayan dilimler halinde doğrayın. Fırın tepsisi ya da herhangi bir fırın kabına, derin bir kap olursa daha güzel olur, bal kabaklarını güzelce dizin. Dizilen bal kabaklarının üzerine toz şekeri güzelce gezdirin. Kabakların şekerle iyice kapanması önemli. Yaklaşık 2 saat kabakları bu şekilde bekletmek gerekiyor ki şeker iyice erisin ve kabaklarla özdeşleşsin ve suyunu salsın. Kabaklar yeterince suyunu salarsa ekstra su eklemeye gerek yok fakat yeterli su yoksa biraz su ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına tepsiyi atabilirsiniz. İsterseniz alüminyum folyo ile sararak fırına atabilir isterseniz de videodaki gibi atabilirsiniz. Servise hazır hale gelen bal kabaklarını üzerine ceviz serperek misafirlerinize sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

 

            Lazanya Tarifi

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Vücuttaki Benler Ne Anlama Gelir

Vücuttaki Benler Ne Anlama Gelir?

çikolata

Çikolata Kutusu Temizlik İşçisinin Hayatını Kararttı