içinde

Evde Sirke Nasıl Yapılır?

evde sirke

Evde sirke yapmak hem çok kolay hem de daha sağlıklı ve doğal. Kendi doğal ve sağlıklı sirkenizi yapmak düşündüğünüz kadar zor değil.. Evde kaldığımız şu dönemde bir çok şeyi evde yapmaya başladık. Evde yaptığımız doğal ürünlere sirkeyi eklemek hiç fena olmaz. Sirkenin faydalarını bilmeyenimiz yoktur. Hele bir de bu sirke evde yapılmış olursa faydaları çok daha fazla artacaktır. Aşağıda size elma ve üzün sirkesi tarifini verdik. Oranlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Evde Sirke Nasıl Yapılır?

Elma sirkesi

Malzemeler

  • 2 kilo yeşil elma
  • 1 litre arıtılmış su

Yapılışı

İlk öncelikle elmaları iyice yıkamalısınız.  Daha sonra küçük parçalar şeklinde doğrayın. Katı meyve sıkacağından geçirilerek suyu çıkartılır. Sirke yapımında dikkat edilecek önemli bir unsur vardır. O da hava ile olan temasıdır. O yüzden geniş ağızlı cam bir kavanoz işinizi görür. Seçiminiz geniş ağızlı cam bir kavanoz olsun.

Meyvenin suyunu kavanoza doldurun. Daha sonra bir tülbentle ağzını sıkıca kapatınız. Serin ve loş bir yerde saklayınız. Her gün bir defa karıştırınız. Bu sayede havalandırma işlemi gerçekleşerek çabuk sirkeleşir.

Elma sirkesi üç ile altı hafta arası olmaya başlar. Siz her gün tadına bakın. Zaten sirke kıvamına geldiğini kokusundan da anlayacaksınız. O aşamaya geldiğinde bir tülbent yardımıyla süzün. Ev yapımı elma sirkeniz hazır, afiyet olsun.

Üzüm sirkesi

Malzemeler

1 kilogram yeşil  üzüm
3 litre arıtılmış su
1 dilim ekmek
Bir miktar kaya tuzu
Bir avuç kadar nohut

Yapılışı

Üzümleri ilk önce bol su ile iyice yıkayın. Saplarıyla birlikte ezip püre haline getirin. Daha sonra geniş ağızlı cam bir kavanoza suyunu koyun. Ağzını bir tülbent yardımıyla kapatınız.

1 hafta bu şekilde serin ve loş bir ortamda bekletin. Saplarınında  yumuşası gerekiyor. Bu esnada renginin değiştiğini sirke rengine yaklaştığını göreceksiniz.

Ortalama 2 hafta bekletin. Sirkenizi süzerek başka bir kavanoza aktarın. İçerisine ekmek içi, bir avuç kadar nohut ve 1 tatlı kaşığı kaya tuzu ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. 40 gün içerisinde ev yapımı üzüm sirkeniz hazır olmuş olacaktır.

Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Cevap bırakın

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Yükleniyor…

    0

    Yorumlar

    0 yorum

    titanic

    Titanic: Buz Dağıyla Yüzyüze

    deprem sonrası gelen uğultu

    Deprem Sonrası Gelen Uğultu Neydi? Kıyamet mi Yaklaşıyor?