içinde

Evde Dondurma Nasıl Yapılır?

evde dondurma

Kim bir kase zengin, dondurmayı sevmez? Ancak mağazada bir litre almak yerine, tüm malzemeleri kontrol edebileceğiniz ve lezzetlerle yaratıcı olabileceğiniz evde yapabilirsiniz. Yumurta veya yumurta içermeyen Philadelphia tarzı bir taban kullanan bir muhallebi tabanı tercih edebilirsiniz, ancak en önemli karar nasıl çalkalayacağınızdır. Elektrikli bir dondurma makinesi bunu çok kolaylaştırır, ancak bir kaşıkla elle de çalkalayabilirsiniz. Bir dondurma makinesi kasesi, buz ve kaya tuzu ile plastik torbalar veya işi yapmak için bir mutfak robotu da kullanabilirsiniz. Ve eğer çalkalama çok büyük bir güçlük gibi görünüyorsa, çalkalamayan dondurmayı şekerli yoğunlaştırılmış sütle bile çırpabilirsiniz. İmkanlar sonsuzdur. İşte bu yazımızda evde nasıl dondurma nasıl yapılır sorusunun cevabını bulacağız.

Evde Dondurma Yaparken Sütü Kaynatın ve Yumurta Ekleyin

Sütü kaynatın. 3 bardak (710 ml) tam yağlı sütü orta tencereye dökün ve ocağın üzerine yerleştirin. Sütü orta-yüksekte yaklaşık 5 dakika veya kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yüzeyde kabarcıklar oluşur oluşmaz ateşten alın ve soğumaya bırakın. İsterseniz ağır krema veya tam yağlı süt ve ağır krema kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Yumurta, şeker ve tuzu birleştirin. Büyük bir kâseye 8 yumurta sarısı, 1 su bardağı (200 g) şeker ve bir tutam tuz ekleyin. Kalın bir macun oluşana kadar malzemeleri birlikte çırpın. Sütü soğutun ve yumurta karışımına ekleyin. Süt yaklaşık 10 dakika sürmesi gereken oda sıcaklığına soğuduktan sonra yavaşça sabit bir akışta yumurta karışımına dökün. Kıvam alıncaya kadar yavaşça karıştırın.

Evde Dondurma Yaparken Karışımı Tencereye Koyun ve Pişirin

Karışımı bir tencereye aktarın ve 77 ° C’ye ulaşana kadar pişirin. Yumurta karışımı ve süt tamamen birleştirildiğinde, tencereye geri koyun. Orta-düşük ateşte soba üzerine geri yerleştirin. Karışımı “S” şeklinde karıştırın, böylece tencerenin tabanını sıyırıp 77 ° C’ye ulaşana kadar pişmesini bekleyin. Karışımın sıcaklığını bir şeker veya fritöz termometre ile kontrol edin. Ayrıca kaidenin arkasına yapışacak kadar kalın olduğunda tabanın yeterince piştiğini söyleyebilirsiniz.

Karşıma Buz ve Vanilya Ekleyin

Karışımı bir buz banyosu üzerinde süzün ve vanilya ekleyin. Buzlu su ile doldurulmuş daha büyük bir kaseye yerleştirilmiş bir kasenin üzerine tel örgü süzgeç yerleştirin. Dondurma tabanını süzgeçten ve daha küçük kaselere dökün. Sonra 1 çay kaşığı (5 ml) vanilyayı karıştırın ve iyice karıştırın. Karışımı yarım saat soğutun. Dondurma tabanı tamamen karıştırıldıktan sonra, kaseyi bir parça plastik sargı ile örtün ve 20-30 dakika boyunca buz banyosunun üzerinde bırakın. Alternatif olarak, buzdolabına koyun ve 3 saat veya gece boyunca soğutun

Yazın Her Yerde Gördüğümüz Dondurmanın Bir Çeşidi Booza

Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Atlı Cirit: Türkistan'dan Anadolu'ya Dek

Atlı Cirit: Türkistan’dan Anadolu’ya Dek

yoğurtlu yaz tatlısı: serinlemek için birebir

Yoğurtlu Yaz Tatlısı: Serinlemek İçin Birebir