Mutfak

Etli Patlıcan Musakka Tarifi

Patlıcan musakka tarifi etli de yapılıyor sade sebzeli de fakat etli yapılınca bir başka lezzetli oluyor. Patlıcan zaten Türk mutfağının vazgeçilmez sebzesidir.

Etli Patlıcan Musakka Tarifi

Türk mutfağının vazgeçilmez ve sevilen sebzelerinden patlıcan musakka tarifini sizlerle paylaşacağım. Patlıcanın bir çok yemeği yapılıyor; imam bayıldı, karnı yarık, patlıcan kızartma, patlıcan közleme, patlıcan dolması diye bu liste uzar gider. O halde vakit kaybetmeden tarifimize geçelim.

Malzemeler

6-7 adet patlıcan
Yarım kilo kıyma
5-6 adet sivri biber
2 adet soğan
4 adet domates
Yarım kaşık salça
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber
kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Patlıcanları alacalı şekilde soyduktan sonra yuvarlak şekilde doğrayın, ne çok kalın ne de ince olmamasına özen gösterin. Derin bir kaba aldığımız patlıcanların üzerine tuz ve su döküp 10-15 dakika bekletiyoruz ki acısı çıksın. Derin bir tavaya bol yağ döküp kızdırdıktan sonra, patlıcanları ekleyip kızartın. Soğanları ince ince doğrayın, ardından sivri biberleri de küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın. Kızaran patlıcanların fazla yağını çekmesi için bir peçete üzerine alın. Başka bir tavada kıyma, soğan ve biberi kavurun. Bir kaç dakika sonra domatesleri eriyene kadar kavurun ve sonra salça ile baharatları ekleyerek bir miktar daha kavurun. Derin bir tencereye patlıcanları dizdikten sonra kıymalı harcı üzerine dökün ve bir çay bardağı kadar su ekleyerek 10 dakika pişirin. Yemeğiniz servise hazır.

Afiyet Olsun.

 

Lezzetli ve Şifalı Bir Tarif! Bal Kabağı Çorbası

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Alinazik imambayıldı közde patlıcan allahım hepsimi güzel olur birbirinden patlıcan vazgeçilmez yemeklerimiz arasında musakka da öyle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu