içinde

Enfes Dana Carpaccio Tarifi

Enfes Dana Carpaccio Tarifi
Enfes Dana Carpaccio Tarifi

Dana Carpaccioyu bir çok kişi çiğ et olarak algılasa da bu düşünce oldukça yanlıştır. Carpaccioyu hazırlamak oldukça zahmetli ve sabır isteyen bir yemektir. Leziz mi leziz, enfes mi enfes bir dana carpaccio tarifi sizlerle…

Enfes Dana Carpaccio Tarifi

Yapılışı:

Kasabınızdan 1.5 cm kalınlığında dilimlenmiş taze dana antrikot alın. Aldığınız bu dana antrikotu ayrı ayrı kaya tuzu döküp streçleyin. Streçlediğiniz bu dana antrikotlarını açmadan bir gün buzdolabında dinlendirin. Sonra tekrardan açmadan buzluk ya da derin dondurucuya koyup saklayın.

Carpaccio bir ana yemek değildir. Soğuk tüketilen meze sınıfına girer. O yüzden sürekli değilde ara ara haftada bir ya da iki kere  tüketmeniz daha iyi olur.

Derin dondurucuda sakladığınız tuzlanmış dana antrikotu oda sıcaklığında çözdürün.Streçe sarılı etiniz çözülmeye başlarken su salar, bu salınan suyu bir kağıt havlu yardımı ile kurutun.Dana antrikot tamamen çözülene kadar 5-6 kere suyunu salacak, bu yüzden kurutma işlemini sürekli tekrarlayın. 

Çözülüp sürekli kağıt havluyla kuruttuğunuz dana antrikotu tekrardan kaya tuzu ile harmanlayın. Geniş ve temiz bir tabağa üç dört kat kağıt havlu serin ve serdiğiniz bu kağıt havlunun üstüne dana antrikotunu yerleştirin. Tekrardan dana antrikotu buzdolabına koyun.

Bu Haber İlginizi Çekebilir: Ege’nin En Güzel Mezeleri ve Tarifleri

Dana antrikot bir süre sonra suyunu salmaya başlayacak, suyunu salıp altına yerleştirdiğimiz kağıt havlu ıslandıkça yeni kağıt havluyla değiştirin . Bu işlemi yaparken eti çevirmeyin, yani kağıt havluya temas eden alt kısımda ki et sürekli alt tarafta sabit kalsın. Eğer isterseniz ıslanan kağıt havluyu değiştirirken tabağıda değiştirebilirsiniz. 

Kağıt havluyla sürekli suyunu aldığınız ete,  gün sonunda alt ve üst kısımlarına biraz taze karabiber dökün. Ve bu şekilde üçüncü günün sonuna geldiğinde dana antrikotun üst kısmı kuruyup kararmaya başlıyacaktır. Kağıt havlu serili alt kısımda tamamen su kalmayıp,suyunu salmamaya başladığında carpaccionuz hazır hale gelmiş demektir.

Hazır hale gelen dana carpaccionuzu keskin bir bıçak yardımı ile ince ince dilimleyin.Hazırladığınız etin rengi ve kıvamı pastırmayı andırır olacak. Carpaccionuzu kuruyana kadar saklayabilirsiniz.  Yiyebileceğiniz kadarını  ayrı bir tabağa alıp isterseniz üzerine sızma zeytinyağı ve yeşilliklerle süsleyip yiyebilir, servis edebilirsiniz. Carpaccio daha çabuk kararsın diye limon ve sirke katanlar var ama kesinlikle limon veya sirke eklenmez. Eklendiğini yazan tariflere itibar edip etin tadını bozmayın. 

Kaya tuzu etin içindeki suyu dışarı atması, etin pişmesi ve muhafazası için gerekli bir malzemedir. Ancak tuzu az tutmak lezzetli,  iyi bir carpaccio demektir. Pişmiş antrikottan daha lezzetli bir şey varsa o da carpacciodur.

AFİYET OLSUN…

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Çukur Final Yapıyor! Diziseverler Şokta!

Çukur Final Yapıyor! Diziseverler Şokta!

yay burcu ve sağlık

Yay Burcu Ve Sağlık- Burçların Sağlık Sorunları