içinde

Elmalı Turta Pişirme Aşamasında Bunlara Dikkat

Elmalı Turta Pişirme

Bu yazımızda elmalı turta pişirme aşamasında ve önceki aşamalarda dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya değineceğiz. Hamurun yarısını 14.5 (35.5 cm) bir rulo şeklinde yuvarlayın ve bir turta tabağına koyun. Çalışma yüzeyinize biraz un serpin ve hamurun yarısını üzerine yerleştirin. Hamuru, 35,5 cm (14 inç) çapında büyük, ince bir daireye yuvarlamak için bir oklava kullanın. Çalışma yüzeyinize yapışmasını önlemek için hamuru rulo halindeyken sık sık çevirin. Hamur yapışkan hale gelirse daha fazla un serpmeniz gerekebilir.

Elmalı Turta Pişirme Aşamasından Önce Hamuru Tabağa Koyun

Hamuru 9 inç (22 cm) pasta tabağına koyun ve hamurun kenarlarını kesin. Hamuru, kabın köşelerine ve kenarlarına sığacak şekilde aşağı doğru bastırın. Hamur, pasta tabağının yanlarına doğru yukarı doğru uzanacaktır. Keskin bir soyma bıçağı alın ve hamurun kenarını 1 inç (2,5 cm) kadar sarkacak şekilde kesin. Arta kalan parçaları atın veya ince (yaklaşık 1/4 inç veya 6 mm) kalınlığında yuvarlayın ve üzerine tarçın ve şeker serpin. Gevrekleşip altın kahverengiye dönüşene kadar 177 ° C’de (350 ° F) pişirin.

Elmalı Turta Pişirme Aşamasından Önce Soğutma Önemli

Hamurun kalan yarısını 35,5 cm’lik (14 inç) bir daireye şekline getirin. Çalışma yüzeyinize biraz daha un serpin ve hamurun kalan yarısını başka bir büyük daireye yuvarlayın. Bir fırın tepsisine bir parça parşömen kağıdı koyun ve üzerine pasta çemberi yerleştirin. Hamuru kapatın ve 2 saat soğutun. Pasta tabağındaki hamuru plastik ambalajla örtün ve hamuru fırın tepsisine plastik ambalajla örtün. Onları buzdolabına aktarın ve hamurdaki glütenin gevşemesi için 2 saat soğutun.

Hamur ve Elmayı Birleştirin

Elmalı dolguyu pasta kaplı kabuğa yayın. Turta hamurunu buzdolabından çıkarın ve plastik ambalajı çıkarın. Torbayı elma dolgusuyla açın ve pasta tavasındaki hamur işine dökün. Elmaları düzenlemek için ellerinizi veya bir kaşık kullanın, böylece elmalar eşit olarak dağıtılır ve merkezde biraz toplanırlar. Üst turta kabuğunu dolgu üzerine yerleştirin ve kenarlarını kapatın. Pasta hamurunu daire ile fırın tepsisini çıkarın ve plastik sargıyı çıkarın. Daireyi elma dolgusu üzerine yerleştirin ve sonra üst kabuğu alt kabuğa sıkıştırın. Sonra keskin bir bıçak alın ve kenarı 3/4 inç (19 mm) kalınlığında kesin. Kapalı kenarı kendi altına katlayın, kenarları gevşek bir şekilde kıvırın.

Elmalı Turta Pişirme Aşamasından Önce Son Hazırlıklar

Fırını 204 ° C’ye (400 ° F) önceden ısıtın ve turtayı 30 dakika soğutun. Fırını açın ve fırın ısınırken turtayı soğutun. Hamuru sert ve soğuk olana kadar turtayı soğutun. Yumurtayı yıkamak için yumurtayı, yumurta sarısını, kremayı ve tuzu çırpın. Küçük bir kaseye 1 yumurta kırın ve 1 yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı (15 ml) ağır veya çırpılmış krema ve 1/8 çay kaşığı (0.5 g) kaşer tuzu ekleyin. Tamamen kombine edilene ve soluk sarı olana kadar karışımı çırpın. Pastanın üstündeki yumurta yıkamasını fırçalayın ve pastada 6 delik açın. Soğutulmuş turtayı buzdolabından çıkarın. Bir hamur fırçasını yumurta yıkamasına batırın ve turtanın üstüne eşit şekilde fırçalayın. Sonra turtanın tepesinde 6 havalandırma deliği kesmek için keskin bir bıçak kullanın

Elmalı Turtayı Pişirirken

Pastayı bir fırın tepsisine yerleştirin ve 75 dakika pişirin. Bir fırın tepsisine bir parça parşömen kağıdı koyun ve turtayı üzerine yerleştirin. Pastayı fırın tepsisine önceden ısıtılmış fırına koyun ve elmalar yumuşayana ve pasta altın kahverengi olana kadar pişirin. Pastayı servis etmeden önce en az 1 saat soğutun. Turtayı fırından çıkarın ve doldurma işlemi için oda sıcaklığında dinlendirin. Sonra turtayı dilimleyin ve krema veya dondurma ile servis yapın.

 

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Cevap bırakın

    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Yükleniyor…

    0

    Yorumlar

    0 yorum

    Banka kredi notu

    Banka Kredi Notu Nedir?

    yeni tazminat sistemi: tamamlayıcı emeklilik sistemi

    Yeni Tazminat Sistemi: Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi