içinde

BayıldımBayıldım

Elmalı Turta Nasıl Yapılır?

elmalı turta

Elmalı turta yılın her zamanında hoş karşılanan bir klasik. Ağzınızda eriyen pul pul bir kabuk için, tamamen tereyağı kabuğunu karıştırın ve en sevdiğiniz elmaları kamalara kesin. Sonra, elmaları baharatlar ve kahverengi şekerle birleştirin, hamuru açın ve pasta tabağınızın altına koyun. Baharatlı elmaları pasta kabuğuna kaşıklayın ve kalan hamur hamurunu meyvenin üzerine koyun. Turtanıza güzel bir altın kabuk vermek için, pişirmeden önce bir yumurta ile yıkayın.

Elmalı Turta Malzeme Listesi

Hamuru İçin:

  • 1 2/3 bardak (225 g) un
  • 1 yemek kaşığı (15 g) şeker
  • 1 çay kaşığı (4 g) koşer tuzu
  • 1 su bardağı (225 g) tuzsuz tereyağı, soğuk
  • 1/2 su bardağı (120 ml) soğuk su

Elmalı Kısmı İçin:

  • 1 su bardağı (225 g) paketlenmiş kahverengi şeker
  • 2 1/2 çay kaşığı (6.5 g) öğütülmüş tarçın
  • 3/4 çay kaşığı (3 g) koşer tuzu
  • 1/2 çay kaşığı (1 g) öğütülmüş zencefil
  • 1/4 çay kaşığı (0.5 g) rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1/4 çay kaşığı (0.5 g) öğütülmüş karanfil
  • 4 1 kg4 pound (1,9 kg) tart elması
  • 1/4 su bardağı (25 g) tapyoka nişastası

Yumurta Banyosu İçin:

  • 1 büyük yumurta
  • 1 büyük yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı (15 ml) ağır veya krem şanti
  • 1/8 çay kaşığı (0.5 g) koşer tuzu

Elmalı Turta Hamuru Nasıl Yapılır?

Un, şeker ve tuzu çırpın. Orta boy bir kap çıkarın ve 1 çorba kaşığı (15 g) şeker ve 1 çay kaşığı (4 g) kaşer tuzu ile birlikte 1 2/3 bardak (225 g) çok amaçlı un koyun. Kuru malzemeleri yaklaşık 30 saniye çırpın, böylece birleştirin. Hamur için tam buğday veya ekmek unu kullanmaktan kaçının, çünkü bu unlar ile hamur işleri çok yoğun ve sert hale gelir. 1 bardak (225 g) soğuk tuzsuz tereyağı küpler halinde kesin ve kuru malzemelerle kaseye koyun. Tereyağını atmak ve her küpü düz olana kadar parçalamak için parmaklarınızı kullanın. Hamuru yuvarlarken ve katladığınızda içereceği tereyağı kuru bileşenlere kesmeniz veya ovalamanız gerekmez.

Tüylü bir hamur yapmak için 1 cup 2 bardak (120 ml) soğuk suda karıştırın. Soğuk suyu kaseye dökün ve kaseyi yanlarından gelene kadar hamuru karıştırmak için ellerinizi kullanın. Hamur pürüzsüz bir top yerine kaba ve tüylü olmalıdır. Geniş bir çalışma yüzeyini un serpin ve hamuru üzerine dökün. Hamuru büyük, kabaca şekillendirilmiş bir dikdörtgene yuvarlamak için bir oklava kullanın. Bir kitabı kapatıyormuş gibi, dikdörtgenin dar uçlarını ortaya doğru getirin. Sonra tekrar ikiye katlayın, böylece kalın bir katlanmış hamur bloğu bırakacaksınız. Hamuru 2 parçaya kesmek için keskin bir bıçak veya tezgah sıyırıcı kullanın. Alt kabuk için 1 porsiyon ve üst kabuk için 1 porsiyon çıkaracaksınız

Elmalı Turta İçi Nasıl Yapılır?

Kahverengi şeker, tuz ve baharatları kapatılabilir plastik bir torbada sallayın. 1 galonluk (3,8 l) plastik bir torba alın ve içine 1 bardak (225 g) paketlenmiş kahverengi şeker koyun. 2 1/2 çay kaşığı (6.5 g) öğütülmüş tarçın, 3/4 çay kaşığı (3 g) koşer tuzu, 1/2 çay kaşığı (1 g) öğütülmüş zencefil, 1/4 çay kaşığı (0.5 g) rendelenmiş hindistan cevizi, ve 1/4 çay kaşığı (0.5 g) öğütülmüş karanfil. Torbayı kapatın ve malzemeleri karıştırmak için sallayın.

Elmaları soyun, çekirdeklerini ayırın ve 1,3 cm (1/2 inç) dilimler halinde kesin. 4 1⁄4 pound (1,9 kg) elmayı durulayın ve soyun. Sonra çekirdekleri çıkarın ve elmaları bir kesme tahtası üzerine yerleştirin. Her elmayı yaklaşık 1,3 cm (1/2 inç) genişliğinde eşit boyuttaki kamalarla kesin. Elmaları torbaya ekleyin ve sallayın. Baharat ve kahverengi şeker ile çantayı açın. Elma kamalarını torbaya koyun ve torbayı kapatmadan önce mümkün olduğunca sıkın. Elmaları kahverengi şeker baharat karışımı ile kaplanacak şekilde torbayı iyice çalkalayın. Elmaları 3 saat oda sıcaklığında torbada bekletin.

Topyoka Nişastası Önemli

Şeker ve baharatlar oturdukları zaman elmadaki nemi dışarı atarlar. Elmaları oluşacak şurubun içine kaplamak için torbayı arada bir çevirin. Tapyoka nişastasını ekleyin ve torbayı sallayın. Torbayı elma dolgusu ile açın ve 1/4 bardak (25 g) tapyoka nişastası ekleyin. Torbayı kapatın ve tapyoka nişastasının suyu ile karışması için iyice sallayın. Pasta pişirirken tapyoka nişastası dolguyu kalınlaştıracaktır. Yazımızın İkinci bölümünde elmalı turtayı nasıl ortaya çıkaracağınızı ve pişireceğinizi detaylı olarak anlatacağız.

Elma Kesme Teknikleri Nelerdir?

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. Çok severim.Annem de çok güzel yapar ama buradaki tarif başka bunu da denmek lazım:) Tarif için teşekkürler.

  2. Kesinlikle cok seviyorum annem cok güzel yapar ben bunu beceremiyorum ama bu sefer ki tarif daha pratik bide bunu denicem kızım cok sever cünkü… Sanırım nişasta kilit nokta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

ödem attırıcı çay tarfi: ödemlere son

Ödem Attırıcı Çay Tarifi: Ödemlere Son

komodo-ejderi

Komodo Ejderi Hakkında Genel Bilgiler