içinde , ,

BayıldımBayıldım Nasıl Yani?Nasıl Yani?

Ejder Meyvesinin Faydaları

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ‘Ejder Meyvesi’ veya bilinen adıyla pitaya, gerek görüntüsü gerekse tadıyla oldukça cezbedici bir meyve. Bu tropikal meyvenin yararları da saymakla bitmiyor. Biz de yararlarını sizler için maddeler halinde sıraladık keyifli okumalar.

ejder meyvesinin faydaları

Ejder meyvesinin faydaları saymakla bitmiyor. Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen ‘Ejder Meyvesi’ veya bilinen adıyla pitaya, gerek görüntüsü gerekse tadıyla oldukça cezbedici bir meyve. Bu tropikal meyvenin yararları da saymakla bitmiyor. Biz de yararlarını sizler için maddeler halinde sıraladık keyifli okumalar.

Ejder Meyvesinin Faydaları

Pitaya, havuçtan çok daha fazla C vitamini içerdiği bilinir ve bağışıklık sistemini pozitif yönde etkilediği gözlemlemiştir. Bol besin ve mineral içeren pitaya gözleri güçlendirir. Yüksek tansiyonu önler. B1, B2, B3 ve demir açısından zengindir.

Antioksidan listesinde oldukça yüksek bir sıralamaya sahip olan bu meyve, Omega-3 ve Omega-6 bakımından oldukça zengindir. Kalp damar hastalıklarının oluşma riskini düşürür. Vücuttaki yarık ve morlukların hızlı iyilemesini sağlar. Akciğer, ince bağırsak ve böbrek hastalıklarının iyileşmesi ejder meyvesinin faydaları arasındadır. Solunum rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yapılan bir araştırmada kandaki şeker seviyesinin düzenlenmesinde önemli bir rol oynayan bu meyvenin obez bir farenin diyabet riskini düşürdüğü gözlemlenmiştir. Tip 2 diyabete en iyi gelen meyvelerdendir. Kan basıncını düzenler. Sağlıklı doku ve kan oluşumuna yardımcıdır. Vücudun nem dengesinin düzenlenmesine katkı sağlar.

Pitaya, lif bakımından çok zengindir. Bilindiği üzere lif sindirim sisteminin düzenlenmesinde görevalır. Yumurtalık ve rahim rahatsızlıklarına iyi gelir. Güçlü afrodizyak besinlerden biridir ve cinsel gücü arttırır. Dişleri güçlendirir.

Pitayanın içinde domateste de bulunan likopen bulunur ve likopen pek çok kanser türünün oluşmasına karşı savaşan bir antioksidandır.  Pitaya meyvesi magnezyum, potasyum, kalsiyum ve C vitamini yönünden çok zengindir. Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Ejder meyvesi faydaları arasında kemikleri ve iskelet sistemini güçlendirmesi de yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi pitaya faydaları arasındadır.

pitaya-ejder-meyvesi-kirmizi

Pitaya nasıl yenir?

En basit yeme şekli, marketten ya da pazardan alındığı haliyle ortadan ikiye kesip kaşıklayarak yemektir. Bu yöntem kolay ve pratiktir.

Kabuğundan ayırarak küp şeklinde doğrayabilir ve başka meyvelerle karıştırıp, meyve salatası şeklinde tüketebilirsiniz. Hem salatanıza renk verecek, hem de aromasını değiştirecektir.

Dondurma severlerdenseniz ya da çocuklarınız varsa, yine blenderdan geçirip limon suyu ve şekerle karıştırarak dondurursanız, kısa sürede tropik dondurmanızı kaşıklamaya başlayabilirsiniz.

Cheesecake sever biriyseniz işte size güzel haber. Bu meyve cheesecake için biçilmiş kaftan. Daha önce görmediğiniz renkte ve tatda bir cheesecake pitaya sayesinde sizin olacak.

Günümüzün gözde maddelerinden chia pudinglerinde de pitaya kullanabilirsiniz. Hem tok tutar, hem de fazlasıyla sağlıklı bir atıştırmalık olur.

Kırmızı meyve suyu yaparken de pitayayı kullanabilirsiniz. Çilek, elma, karpuz ve pitayayı küçük parçalar halinde doğrayıp içine buz da ekleyerek blenderdan geçirirseniz, sizi dinç tutacak leziz bir karışım elde edeceksiniz.

Sodanın içine blenderdan geçirip süzdüğünüz pitayayı ve biraz da limon suyunu ekleyebilirsiniz. Biraz ekşi ama tropikal aromalı bir sodaya tatmış olacaksınız.

Her geçen gün pitayanın ismini daha çok duymaya başlıyoruz. Siz de bu ilginç meyveyi alın ve yukarıdaki tariflerden size uyan birini deneyin.

 

FASÜLYENİN FAYDALARI

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

hayvan haklari

Hayvan Hakları Günü!

evgeny grinko konserleri

Evgeny Grinko Konserleri Başlıyor