içinde

BayıldımBayıldım

Demet’ten Pratik Kurabiye Tarifleri

Bugün sizlere Demet’in muhteşem lezzetli ve pratik kurabiye tarifleri mutfağınızda eşlik edecek… Bu kurabiyeleri mutlaka denemelisiniz!

Demet’ten Pratik Kurabiye Tarifleri

DEMET’İN BAYATLAMAYAN KURABİYESİ

MALZEMELER:

3 kahve fincanı pudra şekeri, oda sıcaklığında 1 paket margarin (250 gr)  veya 250 gr kadar tereyağı (isteğe göre kullanılabilir), 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 adet yumurta, 4/3 su bardağı sıvıyağ, 1 paket kakao ( isteğe göre dark kakao kullanılabilir ancak kullanıldığında 1 kahve fincanı şeker eklemek gerekir), aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Öncelikle Margarin veya tereyağı kaba alınır, pudra şekeri eklenir. İkisi özdeşleşinceye kadar şeker ve yağ yoğrulmaya devam edilir. Daha sonra sırasıyla, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve kakao konulur. Tüm malzeme kaba alındıktan sonra un ekleyerek yoğurulmaya devam edilir.  Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Hamuru ikiye bölüp birini kakaolu diğerini beyaz olarak hazırlayıp ufak parçalar alıp iki renkli kurabiye de yapabilirsiniz.

Hazırladığınız hamur toplarını, yağlı kağıt serilen tepsiye dizin. 180 derecelik fırında hamurda çatlaklar oluşana kadar pişirin. Hamurun kabarması için Fırın kapağı pişerken açılmamalıdır. Hamur içeriği itibariyle, birçok malzemeyi kullanmaya uygundur. Dilerseniz hamuru birkaç parçaya da ayırıp kullanabilirsiniz. (Toz fıstık, fındık, ceviz, tarçın, mahlep, kakao) kurabiyelerin dağılmaması için, tepsi fırından çıkarıldıktan sonra kurabiyeler soğuyana kadar yerinden alınmaması gerekiyor…

NOT: Beyaz hamurların üzerinin kızarmamasına dikkat edilmelidir.

Demet'ten Pratik Kurabiye Tarifleri

TAHİNLİ UN KURABİYESİ

MALZEMELER:

1 su bardağı bardağı tahin, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı ceviz ya da fındık (isteğe göre badem de olabilir), 1 paket pudra şekeri, aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Öncelikle tahin, sıvıyağ ve pudra şekerini karıştırın. Sonra unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin. Fındık veya cevizi iri parçalar olacak şekilde dövün. Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Ceviz veya fındıktan hangisini tercih ettiyseniz ekleyin.

Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye ceviz büyüklüğünde hazırladığınız topları dizin. 180 dereceye ayarlamış olduğunuz fırına koyun. Kurabiyeler pişerken fırının kapağının kesinlikle açılmayacak ve kurabiyeler asla sararmayacak ve beyaz kalacak, kurabiyelerin dağılmaması için, tepsi fırından çıkarıldıktan sonra kurabiyeler soğuyana kadar yerinden alınmaması gerekiyor.

Birbirinden Lezzetli Kurabiye Tarifleri

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Ankara Gezi Rehberi

Gittim, Gördüm: Ankara Gezi Rehberi

Yurtdışında Eğitim Görmenin Avantajları

Yurtdışında Eğitim Görmenin Avantajları