Yoğun iş temposunda çalışanlar, diyet yapanlar, kan şekeri çabuk düşenler ya da sağlıklı beslenmeye dikkat edenler, özellikle kadınlar… Sürekli çantalarda taşınması gereken çikolatalar, bisküviler, atıştırmalıklar… Bunun yerine daha sağlıklı alternatifleri arayanlar için yulaflı kurabiye seçeneğini size hatırlatmak istedik. Kolayca tedarik edebileceğiniz malzemelerle, evde hazırlayabileceğiniz kurabiye çeşitlerinizi istediğiniz tatta hazırlayabilirsiniz. Hem hazırlaması kolay, hem yanınızda taşıması. Marketten almak yerine evde hazırlayacağınız yulaflı kurabiye cebinizin de dostu olacak.
Özellikle yaz günleri yaklaşırken şuramızdan buramızdan çıkan, artık bizimle olmasını istemediğimiz fazlalıklarımızı sevgiyle uğurlarken kendimizi de zorlamadan, lezzetli atıştırmalıklarla mutlu olabiliriz.
Yulaflı Kurabiye İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
Malzemelerin çeşitliliği sizin damak tadınıza göre değişecektir tabi, bu seferlik biz çikolata ve muz kullandık.
- 3 su bardağı yulaf
- 1 su bardağı fıstık ezmesi (evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao (toz halinde)
- Çeyrek su bardağı su
- 2 yemek kaşığı keten tohumu (toz halde)
- 3 muz (olgunlaşmış olmasına dikkat edin, ezilmiş, püre yapılmış halde kullanılacak)
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü
- 1 yumurta
Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Kurabiye yapımına başlamadan önce fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, siz kurabiyenizi hazırlarken fırınınız da ısınsın. Yalnız fırın tepsinizi dışarı almayı unutmayın, yağlı kağıt koyarak kenarda bekletin.
Büyük bir kaba, yumurta, püre olarak hazırladığınız muzları, vanilya özütünü ve fıstık ezmesini koyup karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra yulafı ekleyin, tekrar karıştırın. Güzelce harmanlanan karışıma damla çikolata, toz kakaoyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Hazırladığınız kurabiye hamurunu 1 yemek kaşığı ile, yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin, istediğiniz şekli verebilirsiniz. Kurabiyelerinizi önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
- Dikkat edilmesi gereken bir nokta var. 15 dakikanın sonunda tepsiyi fırından çıkardığınızda kurabiyeleriniz henüz pişmemiş gibi görünebilir. İçeriğinden dolayı fırından çıktığı anda kurabiyeleriniz henüz yumuşak olacaktır, 5 dakika beklerseniz yulaflı kurabiye toplarınızın soğuyunca sertleştiğini göreceksiniz. Fırından ilk çıktığındaki yumuşaklığına kanıp daha fazla pişirmeyin, yoksa yulaflı kurabiye yerine muzlu – çikolata kömür topları elde edebilirsiniz.
Evet, bu lezzetli, tok tutan tatlı atıştırmalığı hazırlamak işte hepsi bu kadar kolay!..
Afiyet olsun
Koenzim Q10
2 Comments
Leave a Reply