Günlük hayatta ya da olağanüstü bir durumda, başınıza gelebilecek olumsuzluklarla kolayca başa çıkabilmeniz için bu bilgiler mutlaka aklınızda bulunmalı!
Günlük hayatta ya da olağanüstü bir durumda, başınıza gelebilecek olumsuzluklarla kolayca başa çıkabilmeniz için bu bilgiler mutlaka aklınızda bulunmalı!
1- Yılan ısırığından yılan zehri emilebilir
Yılan zehri ısırık durumunda direkt kana karışır. Ağız ile emilmeye çalışıldığında yaraya ağızdaki bakterilerin geçişi ve yılan zehrinin ise yemek borusuna ve ağza kaçması sağlanır. Eğer biri ısırılırsa, ısırılan kişiyi hastaneye yetiştirirken kalp atımının hızlanmamasını sağlamak ve ısırılan bölgeyi kalp hizasının altında tutmak gerekir.
2- Susuz kalındığında kaktüs suyundan faydalanılabilir
Bu konuda biraz bilgi sahibi olmak gerekiyor aslında… Varil kaktüslerinden elde edilen suyun filtrelenip içilmesi olasıdır ama bunun dışındaki birçok kaktüsün suyu kusmanıza sebep olur. Bu da daha çok susuz kalmanız anlamına gelir.
3- Eğer bir hayvan yiyeceği yiyorsa siz de yiyebilirsiniz
Sanılanın aksine bu pek doğru bir bilgi sayılmaz. Örneğin, kuş ve sincap gibi hayvanlar orman meyvelerini rahatlıkla yiyebilirken bu meyveler bizim vücudumuza zarar verebilirler.
4- Kaybolunca hemen bir yiyecek kaynağı bulmamız gerekir
O kadar da değil! Vücudumuz yiyecek olmadan 6 haftaya kadar dayanabilir. Dayanma zamanı medikal duruma ve kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir. Yemekten önce sağlanması gereken en önemli unsurlar su ve barınmadır.
5- Renk körlüğü ve bir çift gözlük
renk körlüğü olan insanlar için bir çift gözlük sorunlarına çözüm olabilir. Kalibre edilmiş renk denge regülasyonu ve gelen ışığın güçlendirilmesi kombinasyonu, kullanıcıya eksik olan renkleri görme olanağı veriyor!
6- Üşüyen birinin cildini ovup sıcak suya sokmak gerekir
Ovalama ya da sıcak su soğuktan zarar görmüş bir cildi daha da kötü hale getirebilir. Hipodermi altındaki bir bireyi ısıtmak için bir battaniye kullanılabilir ve koltuk altına ılık su şişesi koymak yararlı olacaktır.
7- Yıllardır sigara içiyorum, artık bıraksam yararı olmaz…
Sigara kullanımı hayatınızda 14 yıla kadar uzayabilen bir süre kısabilir. NIH’ye göre sigarayı 35 yaşından önce bırakanlar 5-10 sene daha fazla yaşamaktadır ve kalp hastalıklarından ve kanserden daha çok korunmuşlardır.
8- Günde birkaç sigaradan bir şey olmaz
Sigara kullanımı miktarına bakılmaksızın zararlı bir eylemdir. Her sigara ortalama 1-2 gram nikotin içerir ve kullanım anından 8-10 saniye sonra beyne ulaşır. Her çekişte vücudunuza geçen başka birçok zararlı madde bulunur. Her içe çekişte vücudunuz nikotin, katran, karbon monoksit, siyanür, arsenik, amonyak, benzen ve daha birçoğu ile karşı karşıya kalır.
6 Comments
Leave a Reply