SON DAKİKA

Brownie Kurabiye Tarifi

love
Brownie Kurabiye Tarifi

Brownie Kurabiye Tarifi

 

Brownie Kurabiye Tarifi ile inanılmaz lezzetin bir araya gelişini yazıyoruz. Biliyorum sizde inanamıyorsunuz lakin insan yediğinde de inanamıyor. Tabiki bu iki değişik bir sunum ve lezzet katıyor. Dış kısmı çatlak ve parlak bir görünüm sunarken, iç kısmında yumuşak ağızda eriyen bir kıvam ile karşılaşıyorsunuz. Dünyanın başta gelen tatlarından birisi olacağı aşikar. Çikolata aşıkları bu dayanılmaz tat karşısında her ısırıkta mutluluktan kendilerinden geçecekler! 🙂

 

Brownie Kurabiye Tarifi ve Hazırlanışı

Az malzeme ile ortaya çıkaracağınız müthiş bir Brownie kurabiye tarifi tarifi ile karşınızdayım. Mükemmel pratik tarif ile yaklaşık 5 dakika da hamuru hazır olan ve 20 dakikada pişen özel bir tat. Bu kurabiyeyi bir kere yaptığınızda müptelası olacağınızın teminatını şimdiden veriyorum. Bu tarif özel bir karışımdır. Çünkü kendimden kattığım birçok şey var. İlk hamur halindeyken görüntüye bakıyorsunuz akışkan bir çikolata gibi. Sonra fırına verip bir çıkartıyorsunuz, bambaşka bir görüntü çıkmış ortaya. Kıvamını kendi arzunuza göre daha fazla pişirerek kıtır halede getirebilirsiniz ya da “fudgy” olarak adlandırdığımız pişme kıvamında da fırınlayabilirsiniz. Tamamıyla sizin damak zevkinize kalmış. O yüzden şimdiden kalem kağıt hazırlayın ve sevdiklerinizle bu tarifi paylaşmayı unutmayın diyerek tarifimi sizlere sunuyorum sevgili Shall Wecanlarım !! 

Brownie Kurabiye

Malzemeler

  • 225 gr bitter çikolata (küçük parçalara doğranmış)
  • 4 Yemek kaşığı tereyağı
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta
  • 3 buçuk su bardağı esmer şeker
Yapılışı
  1. 2 ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  2. Fırınımızı önceden 180 derecede ısıtmaya başlıyoruz.
  3. Isıya dayanıklı bir kaba, parçaladığımız çikolataları ve tereyağını koyuyoruz.
  4. Mikro dalga fırınınız var ise birkaç saniye atıyoruz sonra çıkarıp kaşıkla karıştırarak eritiyoruz. Mikro dalga fırını olmayanlar benmari usulu ( buharda tencereye bir su koyup, çikolata kabı tencereye değmeyecek şekilde) eritebilir.
  5. Bir kaba un,kabartma tozu ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. Bir diğer kaba da yumurtalar ve esmer şekeri blenderın en yüksek hızında karışımın rengi açılıp kabarana kadar 2 dakika çırpıyoruz.
  7. Eriyen çikolatalarımızı, yumurtalı karışıma ilave edip, karışana kadar düşük hızda çırpıyoruz.
  8. En son unu ekleyip yalnızca tamamen karışana kadar çırpıyoruz.
  9. Elde ettiğimiz cıvık hamuru 30 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  10. Buzdolabından çıkardıktan sonra dondurma kaşığı ile (aralarında boşluk kalacak şekilde) tepsimize dizmeye başlıyoruz.(Elinizle şekil vermeye çalışmayın, hamur cıvık olduğu için direkt elinize yapışır.)
  11. Fırında istediğiniz kıvama göre 9-12 dakika pişirin.Daha kıtır kıtır bir kıvam elde etmek istiyorsanız, pişirme işlemini biraz daha uzun tutabilirsiniz.

En son böyle bir görünüm elde edeceksiniz.Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın!!

Shall We? ile kalın =)

Yorumlar

Henüz hiç yorum yapılmamış.

Sorry, comments for this entry are closed at this time.

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

04 Kasım 2018, 20:38

Kinoa Nedir? Nasıl Tüketilir?

Kinoa yüksek değerde protein içerdiği için son zamanlarda ülkemizde sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Tahıl ve tohum ailesinden olan Kinoa çok besleyici olduğu için diyetisyenler tarafından da tavsiye edilmektedir. Kinoa yüksek değerde protein içerdiği için son zamanlarda ülkemizde sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Tahıl ve tohum ailesinden olan Kinoa çok besleyici olduğu için diyetisyenler...

Devamını Görüntüle