Bitkileriniz kışa hazır mı? Hemen her evde var olan bitkilerimizin kışa hazırlanması için neler yapıyoruz? Onları doğru şekilde kışa hazırlamak için hazırladığımız yazımızda neler yapmanız gerektiğini açıklıyor. Keyifli okumalar.
Bitkileriniz Kışa Hazır mı?
Bazı insanlar vardır ki bitkilere oldukça düşkündür. Onlarla konuşurlar, çocukları gibi ilgilenirler. Bitkilere böyle ilgi göstermek de oldukça işe yarar. Bu durumda bitkilerinizin kışı hasarsız geçirmelerini istiyorsanız onları iyi hazırlamalısınız. Genellikle, sadece kışa dayanıklı bitkiler kışı dışarıda geçirebilir. Kış her bitkide stres yaratır. Bitkileri kıştan korumak için onlara dondan, fazla rutubetten ve kurumadan korunabilecekleri bir yere yerleştirmelisiniz.
Soğuktan Nasıl Koruruz?
Öncelikle ölü yaprakları ve tomurcukları kopararak bitkilerinizin kış boyunca ihtiyaç duyacakları enerjiyi boş yere sarf etmelerini önleyin. Genellikle kışın gübre ve besin takviyesi yapmanız gerekmez.
Kök ve çevresini örtmek bitkilerin kışa hazırlanmasında önemli bir rol oynar. Saman, malç ya da sonbahar yaprakları bitkilerinizi kışa dayanıklı hale getirmenize yardım edebilirler. Kışa dayanıklı dış mekan bitkilerin topraklarının donmasını önlemek için saksılarını hindistan cevizi lifinden yapılmış örtü veya balon ambalajla sararak koruma altına alabilirsiniz. Aynı yöntemi balkonunuzdaki bitkiler için de uygulamalısınız.
Saksı bitkileri, buzlanma olmayan dönemlerde çok suya ihtiyaç duyarlar. her zaman yeşil bitkiler kış boyunca yaprakları yoluyla sürekli su kaybederler. Özellikle güneşli ya da sert rüzgarların görüldüğü günlerde bitkileriniz yağmurun verebildiği sudan çok daha fazlasına ihtiyaç duyar. Çoğu bitki de su eksikliği, solan yapraklarla gözlemlenir. Bitkilerinizin su ihtiyacını bilmelisiniz, her bitkinin su ihtiyaçları aynı değildir. Bazı bitkiler her gün su isterken, bazıları iki üç günde bir bazıları ise haftada bir su isterler. Bu dengeyi kurmalı ve bitkinizin ihtiyacı kadar olan suyu mutlaka vermelisiniz.
Kış mevsiminde kurumanın sebep olduğu hasarlar, soğuğun sebep olduğu hasarlarla karıştırılmamalıdır. Bitkinin ihtiyaç duyduğu su saksısının büyüklüğüyle orantılıdır. Bitkilerinizi su saksının altındaki delikten akana ya da topraktan emilmeyip taşana kadar sulayın. Büyük saksılar 10 litre kadar suya ihtiyaç duyar. Donma riskine karşı bitkilerinizi tahta takozların üzerine yerleştirmelisiniz.
B17 VİTAMİNİNİ FAYDALARI VE ZARARLARI
Ben hazır değilim ki onlar nasıl hazır olsun. Hep yaz olsa keşke
Kış gelsin artık ya
Keşke bitki yetiştirsem. Bakımlarıyla uğraşıcak vaktim yok.
Kaktus yetistircen kafa rahat
Güzel bilgiler ama evde hayvan olunca bakamıyorsun bitkiye malesef
kedilerim sağ olsun aleo vermı ve orkidemi mutfakta onlardan saklıyorum. kışa hazır değillerse gecmiş olsun 🙂
ne güzel yazı olmuş ama bende bitkilerimde kışa hazır değil :((
Bitki türlerine göre bakım ile işgili bi yazı da istiyorum elinize sağlık
Hazır olmaz mı
Çok güzel bir yazı olmuş teşekkürler
Hazırlık şart
ben hazır değilim kışa bitkiler nasıl olsun ki .aa bitkimde yok 😀