SON DAKİKA

Birbirinden Lezzetli Köfte Tarifleri

love
Birbirinden Lezzetli Köfte Tarifleri

Türk milleti olarak et ile ilgili tüm yemekleri çok severiz fakat köfte dendi mi akan sular durur bizde. Köftenin yeri diğer et yemeklerinden çok ayrıdır. Çocuklar özellikle köfte yemeyi çok severler. Bir kaç farklı köfte tarifi ile karşınızdayız.

Türk milleti olarak et ile ilgili tüm yemekleri çok severiz fakat köfte dendi mi akan sular durur bizde. Köftenin yeri diğer et yemeklerinden çok ayrıdır. Çocuklar özellikle köfte yemeyi çok severler. Bir kaç farklı köfte tarifi ile karşınızdayız.

köfte tarifi

Humuslu Şiş Köfte

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika

Malzemeler

Yarım kilo kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
2-3 dal taze soğan
1 çay bardağı süt
4-5 kaşık zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı kadar köfte baharatı
Tuz

Humus İçin

1 bardak haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı

Ekmekleri süte batırın yumuşayınca çıkartıp elinizle sıkın ve süzün. Taze soğanları temizledikten ve yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaya; ekmek içi, taze soğan, zeytinyağının yarısını, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve köfte baharatını ekleyin, iyice yoğurun. Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve top şeklinde elinizde yuvarlayın. En son bütün kıyma harcı bitince köfteleri şişe dizerek ızgarada pişirin.

Humus için; Nohutları robot yardımıyla ezin, sarımsakları da temizleyip yıkadıktan sonra robottan geçirin, kalan zeytinyağı, limon suyu, tahin ve tuzu karıştırın.
Humusu servis tabağına alın ve köfteleri humuslu harcın üzerine dizerek servis yapın.

Tavuk Köftesi

Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika

Malzemeler

Yarım kilo tavuk kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
1 bardak galeta unu
1 tane yumurta
2 adet küçük boy kuru soğan
5-6 dal maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
tuz,karabiber ve kırmızı biber

Hazırlanışı

Soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, ekmekleri ufalayın. Yıkadığınız maydanozları ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine koyduğunuz kıymanın üzerine, yumurtanın akı ve galeta unu hariç bütün malzemeleri ekleyin. İyice yoğurduğunuz kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak yassı bir şekil verin. Önce yumurta akına ardından galeta ununa bütün köfteleri batırın. Kızgın yağda kızarttığınız köfteleri sıcak servis edebilirsiniz.

Islama Köfte

Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika

Malzemeler

Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Köfte baharatı

Islama Malzemeleri İçin

2 bardak et suyu
6-7 dilim bayat ekmek
Sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Tuz

Hazırlanışı

Kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, ufalanmış bayat ekmekleri, tuz ve köfte baharatını kıymaya ekleyerek iyice yoğurun. Hazırlanan harçtan oval şeklinde köfteler oluşturun. Köfteleri ekmek dilimleri ile beraber ızgarada pişirin. Et suyunu ısıtın ve içine zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber koyup karıştırın. Kızarttığınız ekmekleri bu suya batırıp ıslatın ve ardından servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine köfteleri dizin ve servise hazırlayın.

Afiyet Olsun.

Akşam Yemeği İçin Hazır Menü

Yorumlar

3
Kimler Neler Demiş?

Yorum yapmak için Giriş yapınız.
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
gokhanakbasseher35arslantatlicadi Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
tatlicadi
Editor

ıslama köfteye bayıldımm sanırım karnımda acıktı 🙁

seher35arslan
Üye
seher35arslan

Gece gece çok canım çekti. Harika görünüyorlar

gokhanakbas
Üye
gokhanakbas

harika tarfiler 🙂

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

21 Mayıs 2018, 21:29

İki Farklı Güllaç Tarifi

Pide ve hurmadan sonra ramazan ayının olmazsa olmazıdır güllaç… Ramazan ayına özel iki farklı güllaç tarifi ile karşınızdayız! Klasik güllaç tarifini bir kenara bırakın. Sizlere vereceğimiz çikolatalı güllaç ve çilekli güllaç tarifini mutlaka denemelisiniz! Güllaç tarifi vermeden önce birkaç püf noktası verelim. İdeal güllaç yufkası 30-40 gr arasında olmalıdır. Bu...

Devamını Görüntüle