Türk milleti olarak et ile ilgili tüm yemekleri çok severiz fakat köfte dendi mi akan sular durur bizde. Köftenin yeri diğer et yemeklerinden çok ayrıdır. Çocuklar özellikle köfte yemeyi çok severler. Bir kaç farklı köfte tarifi ile karşınızdayız.
Türk milleti olarak et ile ilgili tüm yemekleri çok severiz fakat köfte dendi mi akan sular durur bizde. Köftenin yeri diğer et yemeklerinden çok ayrıdır. Çocuklar özellikle köfte yemeyi çok severler. Bir kaç farklı köfte tarifi ile karşınızdayız.
Humuslu Şiş Köfte
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler
Yarım kilo kıyma
2-3 dilim bayat ekmek içi
2-3 dal taze soğan
1 çay bardağı süt
4-5 kaşık zeytinyağı
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı kadar köfte baharatı
Tuz
Humus İçin
1 bardak haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
3-4 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı
Ekmekleri süte batırın yumuşayınca çıkartıp elinizle sıkın ve süzün. Taze soğanları temizledikten ve yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine aldığınız kıymaya; ekmek içi, taze soğan, zeytinyağının yarısını, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve köfte baharatını ekleyin, iyice yoğurun. Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve top şeklinde elinizde yuvarlayın. En son bütün kıyma harcı bitince köfteleri şişe dizerek ızgarada pişirin.
Humus için; Nohutları robot yardımıyla ezin, sarımsakları da temizleyip yıkadıktan sonra robottan geçirin, kalan zeytinyağı, limon suyu, tahin ve tuzu karıştırın.
Humusu servis tabağına alın ve köfteleri humuslu harcın üzerine dizerek servis yapın.
Tavuk Köftesi
Hazırlık Süresi: 15 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Malzemeler
Yarım kilo tavuk kıyması
2 dilim bayat ekmek içi
1 bardak galeta unu
1 tane yumurta
2 adet küçük boy kuru soğan
5-6 dal maydanoz
1 çay bardağı mısır unu
tuz,karabiber ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, ekmekleri ufalayın. Yıkadığınız maydanozları ince ince doğrayın. Derin bir kabın içine koyduğunuz kıymanın üzerine, yumurtanın akı ve galeta unu hariç bütün malzemeleri ekleyin. İyice yoğurduğunuz kıyma harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlak yassı bir şekil verin. Önce yumurta akına ardından galeta ununa bütün köfteleri batırın. Kızgın yağda kızarttığınız köfteleri sıcak servis edebilirsiniz.
Islama Köfte
Hazırlık Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 25 dakika
Malzemeler
Yarım kilo orta yağlı kıyma
1 tane orta boy kuru soğan
3 dilim bayat ekmek içi
Tuz
Köfte baharatı
Islama Malzemeleri İçin
2 bardak et suyu
6-7 dilim bayat ekmek
Sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Tuz
Hazırlanışı
Kuru soğanın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, ufalanmış bayat ekmekleri, tuz ve köfte baharatını kıymaya ekleyerek iyice yoğurun. Hazırlanan harçtan oval şeklinde köfteler oluşturun. Köfteleri ekmek dilimleri ile beraber ızgarada pişirin. Et suyunu ısıtın ve içine zeytinyağı, tuz ve kırmızı biber koyup karıştırın. Kızarttığınız ekmekleri bu suya batırıp ıslatın ve ardından servis tabağına alın. Ekmeklerin üzerine köfteleri dizin ve servise hazırlayın.
Afiyet Olsun.
4 Comments
Leave a Reply