içinde

Birbirinden Leziz Ekmek Tarifleri

Birbirinden Leziz Ekmek Tarifleri
Birbirinden Leziz Ekmek Tarifleri

Daha önceki haberlerimizden birinde ekmeğin tarihine doğru mis kokulu bir yolculuğa çıkmıştık. Bugünse sizlere birbirinden leziz ekmek tarifleri hazırladık… Bu haberimizden önce ekmeğin tarihi ile ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayarak haberimize ulaşabilirsiniz.

Birbirinden Leziz Ekmek Tarifleri

Evde kolayca yapabileceğiniz ekmek tariflerini sizler için derledik. Mısır unlu ekmek, üzüm çekirdekli ekmek, kuru domatesli ve zeytinyağlı ekmek gibi birçok kolay ekmek tarifi sizlerle…

Targana mısır unlu ekmek

Aşağıda verilen malzemelerle yaklaşık 750 gramlık bir ekmek yapabilirsiniz.

Malzemeler:

400 gram ekmeklik beyaz un, 150 gram Targana mısır unu, 150 gram tazelenmiş ekşi maya, 20 gram biberiyeli zeytinyağı, 9 gram tuz.

Yapılışı:

Mısır ununu un, ekşi maya ve 250 gram su ile kısaca yoğurun. Ortaya çıkan hamuru oda sıcaklığında 40 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada tuz ve zeytinyağını ekleyin ve nazikçe karıştırın. 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamuru yanlardan içe doğru birleştirip ters çevirin ve 1 saat daha mayalandırın.

Nazikçe yoğurduktan sonra son şeklini verin. Yaklaşık 25 derecelik bir ortamda 3 saat kadar ya da buzdolabında 24 saat tekrar mayalamaya bırakın. Mayalanan hamuru fırında kızdırılmış bir döküm tencereye yerleştirin. Ekmek yüzeyine bıçak yardımıyla bir çizik atın. Kapağını kapattığınız döküm tencereyi 250 derecelik fırına yerleştirin ve ekmeği 45-50 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.

Üzüm çekirdekli ekmek

900 gramlık bir ekmek elde edebileceğiniz bu tarifle leziz bir ekmek yapmış olacaksınız.

Malzemeler:

175 gram ekmeklik beyaz un, 175 gram tam buğday unu, 150 gram parçalara bölünmüş tazelenmiş ekşi maya, 80 gram üzüm çekirdeği unu, 300 gram su, 10 gram tuz.

Yapılışı:

Unları üzüm çekirdeği unu, 300 gram su ve ekşi maya ile plastik bir kasede kısaca yoğurun. 40 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın. Tuz ekleyip tekrar yoğurun ve 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamuru kenarlarından kaldırarak ortada birleştirin ve ters çevirin. Bu şekilde 1 saat daha dinlendirin.

1 saat sonra mayalanmış olan hamuru şekillendirin. 25 derecede 3 saat kadar veya buzdolabında 24 saat tekrar mayalamaya bırakın. Fırında kızdırmış olduğunuz döküm tencereye yerleştirin. Ekmeğin üst kısmına bıçakla uzun bir çizgi çekin. Kapağını kapattığınız tencereyi fırına yerleştirin. 250 derecede 45-50 dakika pişirin. Afiyetle…

Kuru domatesli ve zeytinyağlı ekmek

950 gramlık ekmek elde edebileceğiniz bu tarif orta zorluk derecesine sahip…

Malzemeler:

360 gram ekmeklik beyaz un, 210 gram tazelenmiş ekşi maya, 100 gram iyi kalitede zeytinyağı, 80 gram kuru domates, 300 gram su, 7 gram tuz.

Yapılışı:

Un, ekşi maya ve 300 gram suyu karıştırıp, yoğurun. 40 dakika boyunca oda sıcaklığında dinlendirin. Hamur mayalanırken kuru domatesleri zeytinyağının içine koyun ve yumuşamaya bırakın. Mayalanmaya başlayan hamura tuzu ve kuru domateslerin yumuşadığı zeytinyağını ekleyin. (Kuru domatesleri yağdan çıkarıp.) Yoğurup 1 saat kadar dinlenmeye bırakın.

1 saat kadar dinlenen hamuru kenarlardan içe doğru kapatın ve ters çevirin. Bu işlemi gerçekleştirirken kuru domatesleri de hamura ekleyin. 1 saat daha mayalanmaya bırakın. Fırında kızdırılmış döküm tencereye yerleştirdiğiniz hamurun üstüne bir bıçak yardımıyla kesik atın.

250 derecelik önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Pişmenin ortasında gerekirse fırın derecesini biraz kısabilirsiniz. Afiyet olsun…

Red Velvet Cake – Kırmızı Kadife Pasta Tarifi

Yorumlar

Cevap bırakın
  1. çok güzel tarifler.. vakit buldukça sırayla denemek isterim.. ilk fırından çıktığı anı düşününce fazls cazip geliyorlar :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Balık Yemenin faydaları

Balık Yemenin Faydaları Nelerdir?

venüs gezegeni

Venüs İle İlgili Her Şey!