in

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal kabağı çorbası

Bal kabağı çorbası kışın severek pişirebileceğiniz lezzetli bir tariftir. Bal kabakları ilk yetişmeye başladığı zamanlar çok iyi olgunlaşmaz o hallerinde alınırsa bal kabağı tatlısı yapılmaz, yapılırsa lezzetli olmaz. O yüzden bu kabaklarla en güzel çorba yapılır. O halde tarife geçelim.

Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Bal kabağını, tatlıdan çorbaya kadar bir çok tarifte kullanıyoruz. Çok miktarda beta-karoten, demir, magnezyum fosfor ve A, B1, B3, B6, C, E ve K vitaminleri içerir ve oldukça besleyici bir meyvedir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlar. Bal kabağı çorbası tarifine geçelim.

Malzemeler

750 gram Bal kabağı

2 adet orta boy soğan

15 gram tereyağ

5 bardak tavuk suyu

1 tane patates

2 kaşık krema

karabiber, tuz.

Yapılışı

Bal kabağının kabuklarını güzelce soyun ve yıkadıktan sonra ne çok büyük ne de çok küçük olacak şekilde doğrayın. Patates ve soğanları çok özenli ve ince doğramanıza gerek yok, daha sonra rondadan geçireceksiniz. Tencereye tereyağı koyduktan sonra doğradığınız soğanları ilave ederek biraz kavurun. 2 dakika geçtikten sonra patates ve bal kabağını da ekleyerek bir kaç kez karıştırın. Tavuk suyunu ekleyin ve ardından tuz ile karabiberini ilave edip karıştırıp pişmeye bırakın. Sebzeler piştikten sonra ocağın altını kapatın ve kremayı ekleyin. Çorbanın pürüzsüz hale gelmesi için blendır yardımı ile sebzeleri ezin.

 

Afiyet Olsun.

 

Lezzetli Bir Reçel Tarifi: Ayva Reçeli! Tarif İçin Buraya Tıklayabilirsiniz.

2 Comments

Leave a Reply

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Antalya hortum faciası devam ediyor

Antalya Hortum Faciası Devam Ediyor! Yaralılar Var!

izmir

İzmir Beşik Gibi Sallandı