Mutfak

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva reçeli kışın çok sevilerek tüketilen bir reçeldir. Lezzetli ve görüntüsü de bir o kadar güzel olan ayva reçelinin tarifini paylaşmak istiyorum sizlerle.

Ayva Reçeli Tarifi

Reçeli yaparken çekirdeklerini çöpe atmıyoruz ve reçelin içine dahil ediyoruz böylece ayva reçeli harika renkli oluyor. Görüntüsü kadar lezzeti de muhteşem olan ayva reçeli tarifimizi lütfen ajandanıza yazmayı unutmayın. :)

Malzemeler

4 tane ayva

4 bardak toz şeker

3 bardak su

1 kaşık limon suyu

3-4 tane karanfil

Yapılışı

Ayvaların kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Çekirdeklerini çöpe atmayın ve çay tabağında biriktirerek bekletin. Doğranan ayvaların üzerine toz şeker serpin ve bir kaç saat o şekilde beklemesini sağlayın. Şekerler iyice eridikten sonra tencereye alıp üzerine suyunu ilave edin. Kenarda duran ayva çekirdeklerini de tencereye ilave edin. Kıvamını alana kadar kaynamaya bırakın. Kapatmaya yakın zamana gelince limon suyu ve karanfilleri reçelin içine dahil edin 2 dakika kaynatın ve ocağı kapatın. Soğumasını beklemeden kavanozlara dökün.

Püf Noktası: Reçelin rengi kırmızı olsun istiyorsanız ayva çekirdeklerini çöpe atmadan reçelin içine ekleyin. Reçelin kaynama süresi yaklaşık 30-40 dakika kadardır.

Afiyet Olsun :)

 

Ayvanın Faydaları Saymakla Bitmiyor! Bu Linke Tıklayarak Yazıya Ulaşabilirsiniz

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu