SON DAKİKA

Ayran Aşı Çorbası Tarifi

love
Ayran Aşı Çorbası Tarifi

Güneşin yüzünü göstermesiyle serinleme ihtiyacımız giderek artıyor. Çorbadan vazgeçemem ama bu sıcakta da çorba içemem diyenlere, soğuk içilen ayran aşı çorbası tarifi veriyoruz. İçinde haşlanmış olarak bulunan kuru bakliyatlar besin değerlerinin yüksek olması sayesinde doyurucu ve besleyici bir öğün almamızı sağlıyor.

 Malzemeler

1 su bardağı buğday

Yarım su bardağı nohut

Yarım su bardağı kuru fasulye

2 litre su

Yoğurt

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı karabiber

Tuz

Yapılışı

Buğday, nohut ve kuru fasulyeleri ayrı ayrı kaplarda olacak şekilde bir gece önceden ıslatıyoruz. Ertesi gün bakliyatların sularını süzüp, yine ayrı tencerelerde yeni su ekleyerek yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.  Bakliyatlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kapta yoğurt, su, tuz ve karabiberi karıştırarak koyu bir ayran kıvamına getirdikten sonra buğday, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyerek karıştırmalısınız. Nefis bir çorba olan ayran aşı tarifi işte bu kadar basit.

Ayran Aşı Çorbası Haşlanmış

 

Servis ve sunum

Karışımı kaselere döktükten sonra üzerine kuru nane ve pul biber ekleyerek yemeye hazır hale getirebilirsiniz.

Ayran Aşı Çorbası Oldukça Besleyici!

Sıcak yaz günlerinde içimiz yanar, bir şey yemek istemeyiz, soğuk bir şeyler olsa da içsek deriz. İşte hem doyurucu hem besin değeri yüksek ayran aşı çorbası sizler için çok iyi bir seçenek. Soğuk çaylar, soğuk kahveler besleyici değil fakat  besin değeri yüksek mineral ve protein bakımından zengin ayran aşı çorbası yazın terleyerek kaybettiğimiz tüm su ve mineralleri geri kazanırız.

Ayran Aşı Çorbası Tarifi için Püf Noktalar
  • Çorbanın kıvamlı ve daha lezzetli olmasını istiyorsanız süzme yoğurt kullanmalısınız.
  • Bakliyatlarınızın iyi piştiğinden kesinlikle emin olun.
  • Arzuya göre çorbanızın içine ince doğranmış ya da rendelenmiş salatalık ve kıyılmış dereotu atarak farklı bir lezzet oluşturabilirsiniz.
  • Çorbayı buzdolabında muhafaza etmeniz önemli. Ağzı iyi kapanan bir kapta saklamalısınız.
  • Çorbayı soğuk servis etmek daha güzel olacağı için hazırladıktan sonra buzdolabında en az 1 saat bekletip öyle servis yapmanızı tavsiye ederiz.

Herkese Afiyet Olsun!

Yorumlar

4
Kimler Neler Demiş?

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
tatlicadidLrbLdy.malkocShall We Recent comment authors
  Subscribe  
En Yeniler Eskiler Beğenilenler
Bildir
Shall We
Yönetici

Denemek lazım 🙂 teşekkürler bilgi için

y.malkoc
Üye
y.malkoc

Ufff en sevdiğim corba

dLrbLd
Üye

Ayy çok güzel en sevdiğim çorbalardan birisi bu tarif Annemden uzaktayken çok işime yarayacak teşekkürler 🙂

tatlicadi
Editor

Sıcakların başladığı şu günlerde içilecek en güzel çorba

SİZİN İÇİN ÖNERİLİYOR

18 Ekim 2018, 08:01

Bir Antik Çağ Mucizesi: Chia Tohumu

Nedir bu Chia Tohumu?  Son zamanlarda oldukça meşhur oldu öyle değil mi? Özellikle diyet yapanlar ve uzmanlar tarafından gündeme sık sık geldi ve gelmeye de devam ediyor. Nedir bu Chia Tohumu?  Son zamanlarda oldukça meşhur oldu öyle değil mi? Özellikle diyet yapanlar ve uzmanlar tarafından gündeme sık sık geldi ve...

Devamını Görüntüle