içinde

Akşam Yemeği Menüsü

yemek tarifi akşam yemeği menüsü

Kadınların ortak derdidir: ”Bu akşam ne pişirsem?” sorusu. Pazara gidilir, poşetler çeşitli sebze ile dolar ama eve gelince sanki hiç malzeme yokmuş gibi, ne yapacaklarına karar veremezler. Biz de bu yazımızda sizler için bir kaç yemek tarifi ile akşam yemeği menüsü hazırladık.

Yemek Tarifi ve Akşam Menüsü

Yoğurtlu Domates Çorbası

 

Süre: 20 dakika

Malzemeler

1 kutu hazır domates suyu
1 çay bardağı un
4 tane arpacık soğanı
1 bardak yoğurt
1 bardak su
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Domates suyu, un, tuz, karabiber, su ve soğanları derin bir tencerede karıştıralım ve orta ateşte kaynatalım. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım ve en az yarım saat sonra içine yoğurdu katıp, blendır yardımıyla bütün malzemelerin erimesini sağlayalım. Servis yapmadan önce çorbayı ısıtalım. Üzerine rendelenmiş kaşar ve biraz pul biber de ekleyebilirsiniz.

Hünkar Beğendi

 

Süre: 60 Dakika

Malzemeler

1 kilo kuşbaşı dana ya da kuzu eti
150 gram margarin ya da tereyağ
1,5 bardak süt
3 kaşık un
100 gram kaşar peynir
4 tane patlıcan
2 tane domates
1 tane kuru soğan
Tuz ve karabiber

Yapılışı

Öncelikle margarinden 1 kaşık kadar alıp tencereye atalım, üzerine eti atarak kavuralım. İnce ince doğradığınız soğanları da ilave edin, domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ya da rendeleyin ve malzemelerin üzerine ilave ederek karıştırın. Domateslerin suyu az ise bir miktar su ilave edebilirsiniz.
Patlıcanları fırında ya da ocakta közleyin, soğuyunca kabuklarını iyice soyun. Bir tencerede; kalan margarini eritelim, üzerine unu ekleyelim ve kavuralım.İnce doğranmış patlıcanları ve sütü una ekleyelim. Kısık ateşte kaynamaya başlayan bu karışıma rendelenmiş kaşar peynir, tuz ve karabiberi ekleyelim.
Servis için, patlıcan beğendiyi tabaklara paylaştıralım ve üzerine etli kebaptan ekleyerek servis yapalım.

Mercimekli Bulgur Pilavı

 

Süre: 35 dakika

Malzemeler

2 bardak yeşil mercimek
3 kaşık tereyağ
1 tane büyük boy kuru soğan
2 bardak pilavlık bulgur
2,5 bardak su
tuz ve karabiber

Yapılışı

Mercimekleri güzelce yıkadıktan sonra üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyip, haşlanmasını sağlayın. Mercimekler haşlanınca ocaktan alıp, süzgeçe koyup bir kenarda bekletin. Pilav tenceresine tereyağını ekleyin, ince doğranmış soğanları yağda iyice kavurun ve bulgurları da ekleyerek bir miktar kavurun. Yeşil mercimek, tuz ve karabiberi ekleyip tüm malzemeleri kavurduktan sonra kaynattığınz 2.5 bardak suyu ilave edin. Pilav suyunu iyice çekince ateşten alabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

 

Salata Tarifleri İçin

Yorumlar

Cevap bırakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yükleniyor…

0

Yorumlar

0 yorum

Uçak Korkusu

Uçak Korkusu Nedir? Nasıl Yenilir?

Hafif Yaz Tatlıları

Lezzeti Kadar Hafif Yaz Tatlıları